Bijvullen en reinigen

Airco Service

De werking van uw aircosysteem

Uw airconditioning koelt niet meer zo goed als vroeger. Hoe komt dit en wat kunt u er aan doen? Het koudemiddel in de airco vermindert jaarlijks met 8% tot 10% door verlies en verdamping. Hierdoor neemt de koelcapaciteit van de airco af, waardoor de temperatuur in de auto steeds langzamer daalt. Dan is het tijd voor een Airco Service, zodat u weer met een goed gevulde airco de weg op kunt.

Koelmiddel van je airco bijvullen

Regelmatig onderhoud van de airconditioning in de auto zorgt ervoor dat deze niet stuk gaat. Dit is belangrijk, omdat het repareren of volledig vervangen van een airco veel meer geld kost dan regelmatig onderhoud van de airco. Het is ook erg belangrijk dat de airco niet droogloopt hausarbeiten schreiben lassen preise. Als een airconditioner wordt aangezet terwijl er geen koelmiddel meer in zit, zal deze zeker stuk gaan. Een slecht functionerende airco heeft ook een negatief effect op het brandstofverbruik van de auto. Blijven rijden zonder regelmatige aircoservice zal dus altijd geld kosten en kan betekenen dat de airconditioner niet gebruikt kan worden. Net zoals een auto altijd een grote onderhoudsbeurt nodig heeft.

Kom langs bij Autocentergent om een het koelmiddel van je airco bij te vullen.

Een defect aircosysteem ? Wat zijn de meest voorkomende oorzaken ?

  • Versleten compressor: Als uw airconditioner plotseling niet meer werkt of vreemde geluiden begint te maken, moet de compressor mogelijk worden vervangen hausarbeit schreiben lassen. Een defecte compressor kan ook lekken van olie of koelmiddel veroorzaken die Autocentergent kan opsporen met kleurstoffen of een speciale infraroodsnuiver die gassen op basis van chloorfluorkoolstoffen (CFK’s) kan identificeren.
  • Kapotte condensor: wanneer lucht uit het airconditioningsysteem komt, maar niet voldoende koel is, kan dit wijzen op problemen met de condensor. Problemen met de elektrische koelventilator of de ventilatorkoppeling kunnen echter ook de oorzaak zijn. Meestal beschadigt straatvuil de koelribben en doorgangen van de condensor, terwijl intern vuil een goede werking van de condensor verhindert door de doorstroming van het koelmiddel te beperken en de druk aan de hoge kant te verhogen hausarbeit schreiben lassen. Al deze gevallen resulteren in een verminderd vermogen van de condensor om warmte over te dragen.
  • Defecte ventilatormotor of weerstand: Als het airconditioningsysteem lawaai maakt wanneer u het aanzet, maar geen lucht door uw ventilatieopeningen perst of als de ventilator alleen op maximale snelheid werkt, kan de ventilatormotor of de weerstand hiervoor verantwoordelijk zijn.
    Als u een van deze problemen heeft, neem dan gerust contact op met Autocentergent of boek een afspraak in bachelorarbeit ghostwriter kosten. Onze ervaren monteurs kunnen uw defecte aircosysteem deskundig herstellen.

Vandaag uw airco koelvloeistof laten bijvullen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen ghostwriter bachelorarbeit. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, rijdt u even later terug naar huis met uw aangevulde koelvloeistof.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw koelvloeistof bij te vullen of uw aircosysteem te herstellen bij defect. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Aircosysteem FAQ

Wat is een airco herstel service?
Als de airconditioning niet werkt, is de eerste stap te kijken of het bestaande systeem kan worden gerepareerd. In sommige gevallen is het voldoende om het systeem onder druk te zetten om te zien waar de problemen liggen. In andere gevallen is alleen het onder druk zetten van het systeem voldoende om de airco weer werkend te krijgen. Als blijkt dat er lekkage zit in een van de slangen van het aircosysteem, kijken we of dit gerepareerd kan worden. Reparatie van het bestaande systeem is immers altijd goedkoper dan vervanging van de airco.
Wat zijn de meest voorkomende defecten aan een aircosysteem ?
Onderdelen van de airconditioner die regelmatig stoppen met werken zijn de verdamper en de compressor. Het vervangen van de compressor is een prijzige reparatie, het vervangen van de verdamper is niet veel goedkoper. Deze reparaties moeten altijd door een vakman worden uitgevoerd, zodat het airconditioningsysteem optimaal werkt - en blijft werken. Merkt u dat er een muffe lucht uit de airco komt of is het vermogen van de airco plotseling afgenomen? Boek dan direct een afspraak voor airco reparatie service bij Autocentergent. Hoe eerder u een afspraak boekt, hoe groter de kans dat de airco gerepareerd kan worden.
Wanneer kan ik het best de airco service laten uitvoeren?
Een aircoservice kan het hele jaar door worden uitgevoerd door de specialisten van Autocentergent. Over hoe vaak de servicebeurt moet worden uitgevoerd lopen de meningen uiteen. Wij adviseren minimaal eens in de drie jaar een airco check uit te laten voeren. Op deze manier is direct duidelijk wat de conditie van de airco is, of deze bijgevuld of gereinigd moet worden. Door een aircocheck bij ons te boeken wanneer de auto een onderhoudsbeurt krijgt, weet u altijd waar u aan toe bent. Vergeet u niet de airco te laten onderhouden als u in de winter rijdt? Door het systeem draaiende te houden verlengt u de levensduur van uw airco. Dit is goed voor de leidingen en het koudemiddel, dat langer mee zal gaan.
Hoe lang duurt een airco beurt?
Hoe lang het duurt om de airco bij te vullen van je auto is natuurlijk afhankelijk van je aircosysteem. Normaal gesproken zal dit niet langer dan een half uur tot een uur in beslag nemen.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen