Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Banden wisselen

Vierseizoenen / All-season

Waarom vierseizoenenbanden / all-season wisselen ?

Versleten vierseizoenenbanden verhogen het risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Op onverwachte en lastige momenten, zoals bij een noodstop of in een scherpe bocht, bieden ongelijkmatig versleten vierseizoenenbanden veel minder grip. Dit kan vooral gevaarlijk zijn op nat en glad wegdek.

Hoe controleer ik of mijn vierseizoenenbanden aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten ?

U kunt zien wanneer uw vierseizoenenbanden aan vervanging toe zijn aan de slijtage-indicatoren in de hoofdgroeven van het loopvlak. Slijtage-indicatoren zijn de kleine verhogingen in de loopvlakgroeven. Als de dikte van het rubber gelijk is aan deze toename (wettelijke grens van 1,6 mm) moeten de vierseizoenenbanden worden vervangen. Doet u dit niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de technische keuring en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar.

Bij welk profiel moeten vierseizoenen banden worden vervangen ?

Om in alle weersomstandigheden aan de veilige kant te zijn, raden wij u aan om uw vierseizoenen banden te laten vervangen wanneer de profieldiepte ongeveer 3,5 mm is. Autobanden kunnen bij Autocentergent worden verwisseld.

Vandaag uw vierseizoenen banden laten wisselen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe vierseizoenen banden.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om deskundig nieuwe vierseizoenen banden te monteren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Banden FAQ

Waarom autobanden vervangen ?
Waarom is het vervangen van banden zo belangrijk? Versleten banden verhogen het risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.
Kan ik autobanden kopen bij Autocentergent ?
Bij Autocentergent hebben we een ruim assortiment banden, er is altijd wel een autoband die past bij uw auto, rijstijl en budget.
Wat kosten nieuwe autobanden ?
De prijzen van autobanden lopen sterk uiteen. Dit heeft onder meer te maken met het type band, de maat en het merk.
Hoe lang duurt een bandenwissel bij Autocentergent ?
en bandenwissel bij Autocentergent kost niet veel tijd, inclusief balanceren. Gemiddeld duurt een bandenwissel (4 banden) 1 tot 2 uur.
Wat is de juiste bandenspanning ?
In het instructieboekje van uw auto vindt u de juiste bandenspanning. Deze wordt aangegeven in bar, bijvoorbeeld 2,0 bar. Vaak staat er ook bij hoe hoog de bandenspanning moet zijn als de auto zwaar beladen is, bijvoorbeeld 2,2 bar.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?