Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Testen en vervangen

Batterij / Accu

Altijd een geschikte batterij / accu voor je auto

Heeft uw automotor moeite om te starten? Dan is de kans groot dat uw accu niet goed werkt. De gemiddelde levensduur van een accu is ongeveer 5 jaar. Maar als u veel korte ritten maakt, is dit aanzienlijk minder. Laat uw autoaccu dus op tijd vervangen om te voorkomen dat u onverwachts strandt.

Wist u dat 33% van de autopechgevallen wordt veroorzaakt door een defecte accu? Benieuwd naar de staat van uw accu? Kom langs bij Autocentergent voor een accu check!

Wat is de oorzaak van een zwakke accu?

Een zwakke accu zorgt ervoor dat de startmotor niet voldoende toeren kan maken, of het kan zelfs gebeuren dat wanneer u de sleutel omdraait, er helemaal geen reactie meer is onder de motorkap. Vergist u zich niet door de lichten aan te doen en te kijken of de diverse accessoires werken. In de meeste gevallen zullen deze normaal functioneren en zult u vaker wel dan niet de indruk krijgen dat de accu in orde is.

De hoeveelheid stroom die de startmotor nodig heeft is echter vele malen groter en een zwakke accu zal dit niet kunnen leveren. U zult zeker niet de eerste zijn die zich grote zorgen maakt over het niet starten van de motor en denkt dat het een groot probleem is dat u veel geld gaat kosten, terwijl het in feite gewoon een zwakke accu is. Kijk daarom altijd naar de datum waarop de accu is geïnstalleerd (meestal met een pen op de accu geschreven) en krijg meteen een idee of de accu aan vervanging toe is.

De accu kan ook om tal van andere redenen voortijdig defect raken, en dit is zeker iets waar een garage naar moet kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het laadsysteem niet meer goed werkt of dat de accu snel ontlaadt door een “lek” ergens in de bedrading. Daarom hoeft een accu niet altijd te worden vervangen en soms volstaat het om hem opnieuw op te laden met een speciale lader.

Vandaag uw batterij / accu nog laten vervangen?

Het vermogen en de afmetingen van de batterijen zijn verschillend. Autocentergent heeft verschillende soorten accu’s in haar assortiment. Als u voor 11.00 uur een afspraak maakt, kunt u de nieuwe accu vandaag nog laten plaatsen. Wij monteren standaard accu’s van onze topmerken tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw autobatterij / accu te testen en vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Batterij / Accu FAQ

Wat doe ik met mijn oude accu / batterij?
Wij nemen gebruikte batterijen en accu’s in bij levering en installatie van een nieuwe batterij.
Wat is de Autocentergent garantie ?
Door Autocentergent gemonteerde uitlaten, schokdempers en accu's die binnen 12 maanden niet meer goed functioneren en waarbij reparatie onmogelijk is, worden zonder discussie vervangen.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
Hoeveel kost een nieuwe batterij / accu auto ?
De installatie van een nieuwe accu neemt ongeveer een uurtje in beslag, testen en eventueel laden inbegrepen. De prijzen voor een nieuwe accu variëren van € 60 tot € 300, afhankelijk van het soort accu dat je nodig hebt. Het is in de praktijk zo dat nieuwere wagens, meestal een duurdere accu hebben.
Kan ik zelf mijn auto batterij / accu vervangen ?
Indien je handig genoeg bent, kan je zeker en vast zelf de batterij van je wagen vervangen. Koop je de batterij bij Autocentergent dan geven we jou graag advies hoe je dit veilig kan doen. Dit zijn de stappen je alvast moet volgen voor het veilig vervangen van jouw auto accu:

 • Zorg ervoor dat de auto uitstaat en uw sleutel uit het contact is.
 • Verwijder eerst de accuklem van de – pool (meestal een zwarte kabel).
 • Verwijder daarna de accuklem van de + pool (meestal een rode kabel).
 • Verwijder de accu, vaak zit de accu vast met klem of beugel.
 • Plaats de nieuwe accu en monteer de klem of beugel.
 • Maak eerst de (rode) accuklem vast op de + pool.
 • Maak daarna de (zwarte) accuklem vast op de – pool.
 • Start de auto.
 • auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
  Bel nu voor al je vragen?