Chiptuning Performance

EGR verwijdering

EGR verwijdering

Op zoek naar EGR klep verwijdering? We hebben meer dan honderd EGR kleppen veilig verwijderd in de laatste zes maanden met behulp van verwijderingspijp kits, afdekplaten en software verwijderings fixes. Wij beloven een veilige, duurzame oplossing die uw motor weer op zijn best zal maken.

Problemen met EGR-kleppen

Het doel van de EGR-klep is om (meestal elektronisch) te openen en te sluiten op bepaalde momenten tijdens verschillende toerentallen. Maar deze kleppen raken verstopt met koolstofafzettingen waardoor ze kunnen falen door ze open of dicht te laten kleven.

Symptomen kunnen variëren van een slecht stationair toerental, kloppen, verlies van vermogen en een niet reagerende motor tot rook uit de uitlaatpijp en het gaan branden van het gele motormanagementlampje. Als dit niet wordt verholpen, kan dit leiden tot schade aan de turbocompressor, wat een zeer duur onderdeel is in vergelijking met de kosten van het vervangen van de EGR.

Symptomen van problemen met de EGR-klep

Symptomen kunnen zijn: slecht stationair toerental, bonken, krachtverlies, motor lusteloos/ongereageerd, rook uit het uitlaatsysteem, en het gele motormanagementlampje dat gaat branden. Als dit niet wordt aangepakt kan dit leiden tot andere problemen die schade kunnen veroorzaken aan dure onderdelen van de auto. De turbolader is een goed voorbeeld.

Wat is het doel van een EGR-klep?

Het doel van de EGR-klep is om op bepaalde momenten in het toerentalbereik te openen en te sluiten. Het doel van dit proces is de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te verminderen. De EGR-klep recirculeert een deel van de uitlaatgassen van de motor terug naar de cilinders van de motor. Deze worden dan verbrand tijdens het verbrandingsproces om de uitstoot te verminderen. De technologie werkt goed, maar de EGR-klep zelf kan na verloop van tijd defect raken.

De voordelen van onze EGR-verwijderingsdiensten

Als uw auto moeilijk stationair draait, vermogen verliest, suf klinkt of kloppende geluiden maakt, kan de oorzaak van het probleem een defecte EGR-klep zijn. Als de diagnose gesteld is, is het belangrijk om het probleem snel te verhelpen, omdat anders de turbo beschadigd kan raken.

Het meest voor de hand liggende voordeel van het verwijderen van de EGR-klep is dat uw motor weer loopt zonder storende symptomen. Andere voordelen zijn een betere gasrespons, een lager brandstofverbruik en minder koolstofafzetting in de motor.

Is mijn auto geschikt voor EGR-klepverwijdering?

De meeste auto’s zijn geschikt voor het verwijderen van de EGR klep. De enige voertuigen die we afraden om de EGR te verwijderen zijn moderne diesels met een DPF filter. Hoewel we nog nooit een dergelijk probleem zijn tegengekomen, kan het verwijderen van de EGR-klep in theorie de DPF-filter blokkeren. Hierdoor zou het DPF filter defect kunnen raken.

Vandaag uw EGR klep laten verwijderen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond naar huis rijdt met de EGR-klep verwijderd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw EGR-klep te verwijderen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Chiptuning FAQ

wat is chiptuning ?
Chiptuning is een term die wordt gebruikt voor het proces van optimalisering van het motormanagement van personenauto's. Het doel van optimalisering van het motormanagement is de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken.
Wat zijn de voordelen van chiptuning ?
 • Uw auto krijgt meer vermogen
 • Het brandstofverbruik daalt bij dezelfde rijstijl
 • Soepeler door het verkeer
 • De motor kan soepeler lopen:
 • Geen schade aan de levensduur
 • Chiptuning is niet zichtbaar aan de buitenkant
 • Voor welk type wagens is chiptuning mogelijk ?
  Chiptuning is mogelijk voor auto's met benzine-injectiemotoren en voor auto's met turbodieselmotoren (elektronisch geregeld).
  Is chiptuning schadelijk voor de motor ?
  Chiptuning uitgevoerd door Autocentergent is niet schadelijk voor uw motor. Daarom hechten wij veel waarde aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.
  Is chiptuning duur ?
  De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Voor het chiptunen van uw auto voor de beste prijs bent u bij Autocentergent aan het juiste adres.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen