Chiptuning Performance

DPF - Roetfilter verwijdering

DPF - Roetfilter verwijdering

Als u problemen heeft met uw DPF, is DPF-verwijdering een doeltreffende oplossing.

Wij hebben alleen al in de afgelopen 12 maanden meer dan honderd roetfilters veilig verwijderd. Wij zijn gespecialiseerd in zowel hardware als software fixes voor alle klanten. Wij bedienen klanten uit heel België, Nederland en Frankrijk en bieden een eersteklas service. Bel ons op het nummer 0487 54 58 42 met een tuning-expert van ons team te spreken.

Wat is een DPF (Diesel Particular Filter), ook wel roetfilter genoemd ?

Een DPF of Diesel Particulate Filter vermindert de hoeveelheid vervuiling die door een dieselvoertuig wordt uitgestoten. DPF filters doen dit door een deel van de deeltjes die zich in de uitlaatgassen bevinden op te vangen. Deze deeltjes worden opgeslagen in het filter om de uitstoot te verminderen terwijl u rijdt. Ze worden voorgoed verbrand tijdens wat een ‘regeneratiecyclus’ wordt genoemd. Dit is een periodieke cyclus die alleen kan plaatsvinden wanneer de uitlaatgassen een bepaalde temperatuur bereiken. Die temperatuur bedraagt ongeveer 600°C.

Helaas vermindert de DPF weliswaar de emissies, maar is hij ook onbetrouwbaar en vermindert hij de prestaties. Het effect van regeneratie is vooral uitgesproken wanneer u uw voet op de grond moet zetten. U zult merken dat de auto aanvoelt alsof hij 50 pk mist, met trage prestaties doorheen het toerentalbereik. Erger nog, uw auto kan in de ‘limp mode’ terechtkomen omdat de DPF filter geblokkeerd is. Als dit gebeurt, kunt u misschien een regeneratie forceren met software, maar soms is vervanging de enige optie.

Het vervangen van uw DPF filter kost u al snel 1000 tot 3000 EUR, afhankelijk van de auto – en er is geen garantie dat de nieuwe het in de toekomst ook niet zal begeven.

De oplossing ? DPF verwijdering

Een oplossing voor dit probleem is het verwijderen van het DPF-filter, hetzij fysiek, hetzij met een softwarematige verwijdering. Beide methodes zijn doeltreffend. Zonder DPF zal uw auto beter lopen, en zal hij sterkere prestaties leveren wanneer u dat wenst.

De procedure is volledig veilig. We verwijderen het DPF-filter fysiek en installeren een softwarematige oplossing, of we laten het DPF-filter zitten en installeren een softwarematige oplossing. De keuze is aan u. Vergeet niet dat de procedure geen amateurwerk is – onjuiste verwijdering zal schade aan uw motor veroorzaken en kan de turbo vernietigen.

Is DPF-verwijdering legaal ?

DPF-verwijdering is 100% legaal voor voertuigen die alleen op privéterrein en voor circuitgebruik zullen worden gebruikt. Als u van plan bent om met uw voertuig op de openbare weg te rijden, is DPF-verwijdering illegaal. In dit verband moeten wij u erop wijzen dat volgens de Belgische wetgeving, het een overtreding is om een voertuig te gebruiken dat zodanig is gewijzigd dat het niet langer voldoet aan de voorschriften inzake luchtverontreinigende emissies. Daarom raden wij aan de DPF alleen te verwijderen voor privégebruik en gebruik op het circuit.

Geforceerde regeneratie DPF

Als u DPF-problemen ondervindt en u de DPF niet kunt laten verwijderen omdat u de auto op een openbare weg gaat gebruiken, kunnen wij een regeneratiecyclus voor u forceren. Dit is legaal en ideaal als uw voertuig in de limp-modus staat of stroef loopt. Een geforceerde regeneratie zuivert een DPF-filter door het te laten regenereren. Zelfs merkdealers dwingen van tijd tot tijd een regeneratie af om DPF-problemen op te lossen. Als u meer wilt weten over deze service, neem dan contact op met Autocentergent.

De voordelen van onze DPF-verwijderingsdiensten

Toekomstige problemen voorkomen
Als u problemen hebt met de DPF-filter, waarom zou u ze dan laten voortduren? DPF-verwijdering zal het probleem voorgoed oplossen en toekomstige problemen voorkomen.

Verbeterde brandstofbesparing
Wanneer uw voertuig problemen heeft met zijn DPF, zal het meer brandstof verbruiken. De regeneratiecyclus zorgt er ook voor dat er meer brandstof wordt verbrand.

Vermijden van dure reparaties
Het vervangen van een DPF kost gewoonlijk ongeveer 1000 tot 3000 EUR. Om deze reparatiekosten te vermijden, waarom laat u hem niet verwijderen? Ons proces is veilig voor alle merken en modellen.

Een verlies van motorvermogen
Zodra uw filter verstopt of geblokkeerd raakt, zult u een grote vermindering van het motorvermogen opmerken. Om het motorvermogen te verhogen, moet de filter worden ontstopt. Dit kan gebeuren door de DPF te verwijderen of een regeneratie te forceren.

Vandaag uw DPF laten verwijderen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond naar huis rijdt met de DPF verwijderd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw DPF te verwijderen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Chiptuning FAQ

wat is chiptuning ?
Chiptuning is een term die wordt gebruikt voor het proces van optimalisering van het motormanagement van personenauto's. Het doel van optimalisering van het motormanagement is de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken.
Wat zijn de voordelen van chiptuning ?
 • Uw auto krijgt meer vermogen
 • Het brandstofverbruik daalt bij dezelfde rijstijl
 • Soepeler door het verkeer
 • De motor kan soepeler lopen:
 • Geen schade aan de levensduur
 • Chiptuning is niet zichtbaar aan de buitenkant
 • Voor welk type wagens is chiptuning mogelijk ?
  Chiptuning is mogelijk voor auto's met benzine-injectiemotoren en voor auto's met turbodieselmotoren (elektronisch geregeld).
  Is chiptuning schadelijk voor de motor ?
  Chiptuning uitgevoerd door Autocentergent is niet schadelijk voor uw motor. Daarom hechten wij veel waarde aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.
  Is chiptuning duur ?
  De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Voor het chiptunen van uw auto voor de beste prijs bent u bij Autocentergent aan het juiste adres.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen