Auto Chiptuning

Stage 2

Wat is chiptuning performance ?

Onze software haalt het maximale uit uw motor, snellere acceleratie, verbeterde respons en in de meeste gevallen een lager brandstofverbruik. U zult versteld staan hoeveel meer plezier u met uw auto kunt hebben. Om uw veiligheid op de weg te garanderen, worden alle prestatieverbeteringen bereikt ruim binnen de maximale belastingstoleranties van de motor en transmissie. Autocentergent streeft ernaar alleen de beste service en ondersteuning te bieden aan haar klanten: door voortdurend onze mensen, ons beleid en onze processen te verbeteren, streven wij er naar de leider in onze klasse te zijn.

Nadat we de auto van hebben aangepast, vragen heel wat klanten zich af wat de volgende stap is om meer vermogen te krijgen. Na meer dan honderd keer met onze klanten over dit onderwerp te hebben gesproken, dachten we dat het nuttig zou zijn om dit op onze website te vermelden voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het naar een hoger niveau tillen van de prestaties van zijn voertuig.

Het afstellen van een voertuig gebeurt in fasen. Deze fasen zijn:

Chiptuning performance: Stage 2

Stage 2

Stage 2 tuning houdt in dat een turbo-back uitlaatsysteem wordt gemonteerd op voertuigen met turbolading of een cat-back uitlaatsysteem op voertuigen zonder turbolading. In beide gevallen zijn deze systemen ontworpen om de luchtstroom van de motor te verbeteren. Ze staan ook bekend om het verbeteren van het geluid van een auto.

Een stage 2 tuning moet op zijn minst worden uitgevoerd door iemand die de juiste onderdelen kan kopen en ze kan monteren zonder het risico te lopen het verkeerd te doen. Het is ook in dit stadium dat een verbeterde inductie kit meestal wordt geïnstalleerd om de luchtstroom naar de motor te verbeteren.

Chiptuning performance: Stage 3

Stage 3

Een stage 3 tune wordt door de meesten beschouwd als het niveau waarin het best geïnvesteerd wordt voor het circuit. Dit komt omdat het erg duur kan zijn. Het gaat meestal om het upgraden van de intercooler, cilinderkop en inlaatkleppen, koppakking, en bougies in aanvulling op alle stage 2 modificaties.

In deze fase moet de auto op een rollende weg worden afgesteld om de brandstof en timing te optimaliseren en de uitlaatemissies te corrigeren. Het is ook in deze fase dat de standaard turbo op een auto kan worden opgewaardeerd, hoewel dit wordt aanbevolen als de laatste wijziging om de tuning van het voertuig te voltooien.

Chiptuning performance: Stage 4

Stage 4

Stage 4 is de laatste staat van tuning voor de meeste auto’s. Wat er gewijzigd wordt om een tuning als stage 4 te classificeren is voor interpretatie vatbaar, maar op zijn minst wordt hier een opgewaardeerde turbocharger/ supercharger, zoals een hybride turbo, geïnstalleerd. Daarnaast zullen de meeste tuningbedrijven ook een re-circulerende dump valve en een vergrote wastegate met poorten installeren.

Stage 4 kan ook een verbeterde oliekoeler, multi-hole injectoren, lager montage. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn Stage 4 auto’s niet voor gebruik op de weg, maar alleen voor gebruik op het circuit.

Hoe werkt chiptuning ?

 • Beoordeling van de technische staat van de auto
  Omdat een auto alleen getuned kan worden als de motor goed presteert, maken we een proefrit met de auto. Hierbij controleren we de auto op foutmeldingen en loggen we belangrijke parameters in de motorsoftware om er zeker van te zijn dat de motor geen problemen heeft.
 • Uitlezen van de standaard motorsoftware
  Wij lezen altijd de standaard software uit om een chiptuning te maken op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma’s.
 • Schrijven van het chiptuning programma
  De getunede versie van de software wordt in de motorcomputer geladen (geflashed). Dit gebeurt allemaal via de diagnose-aansluiting van de auto, dus er is geen fysieke tussenkomst in de auto nodig.
 • Testrit op de weg
  We maken een proefrit met de chiptuning in de auto en controleren of de auto goed rijdt en of alle uitlezingen in orde zijn.

Kan mijn dealer de chiptuning zien?

Het eenvoudige antwoord op deze vraag is ja, maar in de praktijk kan alleen iemand die specifiek op zoek is naar de aanwezigheid van Chiptuning dit ontdekken, ook is specialistische kennis vereist.

Bij onderhoud of reparatie blijven alle diagnostische functies van de auto intact, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc. U kunt altijd voor een bezoek aan de dealer de motorsoftware terug origineel laten instellen.

Als een dealer een update van het motormanagement wil uitvoeren, wordt de Chiptuning overschreven. Deze updates zijn meestal alleen beschikbaar voor auto’s tot één of twee jaar oud. Een universele garage kan deze updates meestal niet doen. Wij adviseren om de update te laten uitvoeren en daarna een afspraak met ons te maken om de Chiptuning te laten resetten naar de nieuwe software versie.

Vandaag uw stage 2 chiptuning laten uitvoeren

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met de nieuwe software geïnstalleerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw motorsoftware te optimaliseren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Chiptuning FAQ

wat is chiptuning ?
Chiptuning is een term die wordt gebruikt voor het proces van optimalisering van het motormanagement van personenauto's. Het doel van optimalisering van het motormanagement is de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken.
Wat zijn de voordelen van chiptuning ?
 • Uw auto krijgt meer vermogen
 • Het brandstofverbruik daalt bij dezelfde rijstijl
 • Soepeler door het verkeer
 • De motor kan soepeler lopen:
 • Geen schade aan de levensduur
 • Chiptuning is niet zichtbaar aan de buitenkant
 • Voor welk type wagens is chiptuning mogelijk ?
  Chiptuning is mogelijk voor auto's met benzine-injectiemotoren en voor auto's met turbodieselmotoren (elektronisch geregeld).
  Is chiptuning schadelijk voor de motor ?
  Chiptuning uitgevoerd door Autocentergent is niet schadelijk voor uw motor. Daarom hechten wij veel waarde aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.
  Is chiptuning duur ?
  De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Voor het chiptunen van uw auto voor de beste prijs bent u bij Autocentergent aan het juiste adres.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen