Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij vervangen

Uw distributieriem

De distributieriem is van primair belang

Een gemiddelde automotor heeft tien tot zelfs honderd draaiende onderdelen en deze beweging wordt overgebracht door middel van tandwielen of riemen. De krukas drijft alle andere onderdelen aan, zoals de waterpomp en de dynamo. Om de nokkenas(sen) aan te drijven is een robuuste overbrenging nodig en de distributieriem zorgt daarvoor. Hij zorgt voor een directe verbinding met de krukaspoelie. Het spreekt vanzelf dat de distributieriem van primordiaal belang is voor de werking van de motor en in geval van een defect zal de motor tot stilstand komen.

Een distributieriem of een ketting ?

Niet elke fabrikant kiest ervoor een distributieriem in te bouwen. In plaats daarvan wordt een ketting gelegd om het geheel aan te drijven. Een distributieketting zit natuurlijk veel steviger in elkaar en de kans op een defect is dan ook veel kleiner. Het nadeel van een ketting is echter het gewicht (fabrikanten streven ernaar motoren zo licht mogelijk te produceren) en er is iets meer vermogen van de motor nodig om het hele systeem aan te drijven. Een distributieketting moet voortdurend gesmeerd worden om de duizenden omwentelingen die hij per minuut moet maken te overleven. De levensduur van de ketting is er sterk van afhankelijk en als de olie niet regelmatig wordt ververst, zullen de ketting en alle bijbehorende onderdelen geen lange levensduur hebben. Kenmerkend voor zo’n versleten ketting is een licht ratelend geluid dat steeds sterker wordt. Vervanging van de ketting is dan noodzakelijk en deze procedure kost vele malen meer dan het vervangen van een riem.

Kom langs bij Autocentergent om een distributieriem of ketting test uit te laten voeren.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden ?

Over het algemeen moet je de distributieriem tussen de 80.000 en 120.000 kilometer vervangen of om de 4 of 5 jaar. Gelukkig geven de fabrikanten dit altijd aan in hun onderhoudsspecificaties. Toch is het belangrijk om altijd even te kijken naar de staat van de riem. Defecten kunnen altijd voortijdig optreden, dus een preventieve inspectie kan geen kwaad. Tijdens de inspectie kunt u controleren of er sprake is van uitdroging of een afwijkend slijtagepatroon. Het komt wel eens voor dat een riem er nog perfect uitziet als het aangegeven vervangingsinterval is bereikt, maar dit mag nooit leiden tot uitstel van vervanging. Zoals eerder gezegd is de riem weliswaar het hoofdbestanddeel van het systeem, maar zijn ook andere onderdelen aan slijtage onderhevig.

Vandaag uw distributieriem laten vervangen ?

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe distributieriem gemonteerd. 

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw distributieriem te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Distributieriem FAQ

Hoe herken in een defecte distributieriem ?
Symptomen van een slechte of defecte distributieriem:
 • Tikkend geluid dat uit de motor komt.
 • De motor slaat niet aan.
 • De motor slaat af.
 • Olie lekt uit de voorkant van de motor.
 • Hoe weet je wanneer je de distributieriem moet vervangen?
  Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Als die er niet is, zoek dan onder de motorkap naar een sticker met de datum of de kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst werd vervangen.
  Hoe lang duurt het om een distributieriem te vervangen ?
  De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, verborgen achter stofkappen. Daarom is het een hele klus om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan het vervangen van een distributieriem tussen 2 en 7 uur in beslag nemen.
  Wat kost het om een distributieriem te vervangen?
  Het vervangen van de distributieriem of ketting is specialistisch werk. Het wordt best overgelaten aan gespecialiseerde garages zoals Autocentergent. De totale kosten van vervanging kunnen variëren van ongeveer 300 tot 1.000 euro. Dit is afhankelijk van het merk en type auto.
  Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
  Bel nu voor al je vragen?