Wij herstellen en vervangen

Dynamo / Alternator

Wanneer moet ik de dynamo (alternator) vervangen ?

Een dynamo laadt de accu op. Hij wordt aangedreven door de motor via de V-snaar of een multi-V-snaar. De dynamo moet worden vervangen als hij niet meer voldoende stroom levert om de accu op te laden. Het vervangen van de dynamo is een ingewikkelde klus. Bij Autocentergent kunnen onze ervaren monteurs uw dynamo vakkundig vervangen. Gemiddeld duurt het vervangen van een dynamo ongeveer 4 uur.

Eerst identificeren we het probleem met de dynamo

Kijk op het dashboard van uw auto of er een lampje brandt dat aangeeft dat de dynamo aan vervanging toe is. Als het dashboard niets aangeeft, kunt u testen of de ruitenwissers langzamer werken dan normaal, uw lichten gedimd zijn en of de accu bijna leeg is, waardoor de auto misschien niet meer start.

De dynamo is een van de belangrijkste onderdelen van de auto. De dynamo zorgt ervoor dat alle elektrische onderdelen van de auto voldoende stroom krijgen om te doen wat ze moeten doen. De dynamo laadt tijdens het rijden ook de accu op, zodat deze voldoende stroom heeft om de auto de volgende keer te starten. Als de accu is opgeladen, sluit de dynamo de stroomtoevoer naar de accu af en levert alleen nog stroom aan de auto. Als uw dynamo niet op tijd wordt vervangen, betekent dit automatisch dat de onderdelen in uw auto niet van voldoende spanning worden voorzien. Uw lichten zullen dimmen, de radio zal niet goed werken en de ruitenwissers zullen trager bewegen. Als u zich dit te laat realiseert, gaat er een onmisbaar lampje branden: uw auto start niet meer. De accu is dan helemaal leeg en omdat hij niet meer door de dynamo wordt opgeladen, is er niet genoeg stroom om de auto te starten.

Kom langs bij Autocentergent om een dynamotest uit te laten voeren.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een dynamo ?

Een vervanging van de alternator begint bij een prijs van ongeveer 400 euro. Dit is een richtprijs die in de praktijk lager of hoger kan liggen. Dit heeft meer te maken met het uurtarief dan met de prijs van de dynamo zelf. Zoals we al eerder schreven, is de dynamo vaak moeilijk te bereiken. Bovendien wordt hij aangedreven door een riem of snaar, wat betekent dat er altijd meer werk aan zit omdat het werk zorgvuldig en vaak omslachtig moet gebeuren. De prijs voor het vervangen van een dynamo hangt niet alleen af van de prijs van uw dynamo, het heeft meer te maken met de plaats waar uw dynamo gemonteerd is en hoe bereikbaar deze is. Het vervangen van de riem is een dure klus op zich, net als het vervangen van de dynamo – maar u kunt veel geld besparen door deze klussen te combineren in één afspraak. Neem contact op met Autocentergent voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw auto.

Vandaag uw dynamo nog laten vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe dynamo gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw dynamo te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Dynamo / alternator FAQ

Wat is een dynamo ?
De dynamo heeft twee hoofdfuncties: het leveren van elektrische energie en het laden van de accu, maar zodra de motor draait, komt de dynamo in actie. Hij is bevestigd aan de motor en verbonden met de krukas van de motor door middel van een V-riem of een meervoudig geribde riem.
Hoe gaat een dynamo kapot ?
Een alternator kan om verschillende redenen stuk gaan. Ten eerste kan de V-riem of de multiriem de oorzaak zijn. Deze riemen zorgen voor de aandrijving van de dynamo. Als de v-snaar of meeraderige riem niet meer goed werkt, bijvoorbeeld omdat hij slap is of gebroken, moet de dynamo worden vervangen.
Kan ik blijven rijden met een defecte dynamo ?
Als de dynamo kapot is en geen spanning meer levert, kan de auto blijven rijden tot de accu helemaal leeg is. Daarna zal uw auto stilvallen en niet meer starten. Op dat moment is het vervangen van de dynamo de enige uitkomst. Autocentergent is gespecialiseerd in het vervangen van dynamo (alternator) van alle automerken.
Hoelang kan ik blijven rijden met een dynamo die stuk is ?
U hoeft geen uren rond te rijden om een reparatiewerkplaats te vinden die uw dynamo kan testen en eventueel vervangen. Een half uurtje kan al genoeg zijn om uw accu weer aan de praat te krijgen. Vergeet niet dat u ook de motor moet starten en dat vergt veel van de accucapaciteit!
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen