Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij herstellen en vervangen

Katalysator

De katalysator vervangen van uw wagen

Verbrandingsmotoren hebben het grote voordeel dat zij niet afhankelijk zijn van externe vormen van energie zoals elektrische auto’s (opladen van accu’s) en het gemak dat zij bieden door snel te kunnen rondrijden door te tanken en dan tegelijk weg te rijden wordt nog steeds niet geëvenaard. Het nadeel van dit type motor is dat er gassen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu. Denk hierbij aan de uitstoot van roet, maar ook aan het CO2 gas. De invloed van deze gassen op het milieu is relatief groot en maakte strengere regelgeving noodzakelijk om de uitstoot enigszins te beperken. De katalysator werd in de jaren zeventig geïntroduceerd en zit nu standaard in alle geproduceerde auto’s.

De functie van de katalysator

De functie van een katalysator is het vergemakkelijken van de omzetting van stoffen met behulp van andere stoffen die in de katalysator zelf aanwezig zijn en die dus niet worden verbruikt maar gebruikt. Met andere woorden, de katalysator vergemakkelijkt de omzetting van stoffen zonder ze “uit te putten”.

Een katalysator voor uitlaatgassen is niet anders en bevat een reeks metalen waar de gassen doorheen worden geleid en vervolgens gedeeltelijk worden omgezet en via de uitlaat worden afgevoerd. De katalysator werkt het best wanneer hij de juiste temperatuur heeft bereikt en er zijn speciaal voor dit doel sensoren in het motormanagement om de werking ervan te optimaliseren. Het behoeft dan ook niet veel uitleg om te begrijpen dat het systeem ontworpen is om zo min mogelijk belemmerd te worden, omdat anders de motorprestaties aanzienlijk zouden worden beïnvloed. De katalysator bevindt zich altijd onderaan de auto en ligt meestal vóór de tussendemper. Dit zorgt ervoor dat de snelheid van de uitlaatgassen nog meer wordt afgebroken en er dus ook minder lawaai is.

Wat is het verschil tussen de katalysator en de roetfilter ?

Het klopt inderdaad dat zowel roetfilters als katalysatoren zijn ontwikkeld om uitlaatgassen te verminderen. Toch is er een duidelijk verschil op te merken. Zo vermindert een roetfilter de uitstoot van roet en een katalysator de uitstoot van CO, koolwaterstoffen of NOx. De katalysator in uw auto kan bijna 90% van de schadelijke uitlaatgassen reduceren. Dat is belangrijk voor u en voor het milieu. Een katalysator gaat lang mee, maar na lang gebruik kan het reinigingssysteem in de katalysator kapot gaan. Twijfelt u over de conditie van uw katalysator?

Kom langs bij Autocentergent om een katalysatortest uit te laten voeren.

Vandaag uw katalysator nog laten vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe katalysator gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw katalysator te reinigen of vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Katalysator FAQ

hoe herken je een kapotte katalysator ?
U kunt een defecte katalysator ook herkennen aan: De maximale rijsnelheid neemt af (dit gebeurt geleidelijk) Toename van de uitstoot van milieuonvriendelijke gassen (dit is voor de bestuurder nauwelijks merkbaar) De katalysator wordt na een autorit gloeiend heet (rood).
Kun je rijden met een kapotte katalysator ?
U mag nooit te lang doorrijden met een defecte katalysator. Ten eerste is het een gevaar voor het milieu en vroeg of laat gaat de motor in de "noodmodus".
Hoe raakt een katalysator verstopt ?
Thermische schok wordt meestal veroorzaakt door een zeer rijk brandstofmengsel dat onverbrande brandstof bevat. Dit mengsel komt in de katalysator terecht, brandt er rechtstreeks in, smelt het substraat en veroorzaakt verstopping van de katalysator.
Wat zijn de kosten voor het vervangen van de katalysator?
De kosten voor het vervangen van een katalysator zullen gemiddeld 500 euro bedragen. De reden voor het prijsverschil is dat het aantal werkuren voor elk type auto anders zal zijn. Dit heeft vooral te maken met hoe toegankelijk de katalysator is en hoeveel er verwijderd moet worden.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?