Voorkom onaangename verassingen en kosten

Keuringsdienst

Auto keuringsdiensten - Voorbereiden van de technische keuring

Als uw auto niet door de technische keuring komt, ligt dat vaak aan de banden, remmen en schokdempers. Om uw auto beter voor te bereiden op de technische keuring, heeft Autocentergent de pre technische voorcontrole in het leven geroepen.

Maar liefst 30 belangrijke punten van uw auto worden gecontroleerd volgens hetzelfde schema als de technische keuring. Indien u ons advies opvolgt na de pre technische controle, zal uw auto positief door de technische keuring komen.

Mocht een herkeuring alsnog noodzakelijk zijn, dan zullen wij, na het opmaken van een offerte en met uw instemming, het probleem oplossen en de kosten van de herkeuring voor onze rekening nemen.

Veilig de weg op met een gekeurde wagen

Uw auto naar de keuring brengen is niet altijd gemakkelijk. Als u bijvoorbeeld net een auto heeft gekocht of u heeft uw auto uit de stalling gehaald en u komt zonder kentekenplaat te staan, dan is het niet eenvoudig om uw auto naar de keuringsinstantie te krijgen. Autocentergent staat voor u klaar. Met onze keuringsdienst zorgen wij ervoor dat uw auto bij de keuring komt. Bovendien kunnen wij onaangename verrassingen voorkomen door een pre-technische keuring controle uit te voeren.

Ga direct naar:

Dienstverlening voor alle automerken aan de beste prijs in Gent

Een goed onderhouden auto is een veilige auto die langer meegaat. Autocentergent is gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van auto’s en biedt een brede waaier aan diensten voor interventies van topkwaliteit tegen de beste prijs. Ons doel: goed doen voor uw veiligheid en uw portemonnee! Rij veilig en maak een afspraak bij Autocentergent.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Autokeuring FAQ

Wat is de periodieke auto keuring ?
Voertuigen dienen - na inschrijving - in vastgestelde periodes voor een technische keuring in een keuringsstation naar keuze te worden voorgereden.

Voor de periodieke keuring wordt een uitnodiging naar de eigenaar (titularis of naam waarop het voertuig werd ingeschreven) verstuurd.
Waarom een tweedehandskeuring (keuring voor verkoop) ?
Bij de verkoop van een tweedehandsauto is een keuring voor verkoop (tweedehandskeuring) verplicht voordat het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar (houder) kan worden geregistreerd. Soms kan het voorkomen dat u een tweedehandswagen heeft gekocht, maar dat u deze niet kan verplaatsen omdat u nog geen kentekenplaten heeft. In dit geval kan Autocentergent uw wagen verplaatsen met erkende Z platen (voor autodealers) en de wagen officieel laten keuren voor verkoop.
Herkeuring van uw wagen nodig ?
Een herkeuring moet plaatsvinden wanneer op het ogenblik van de keuring een certificaat met beperkte geldigheid of beperkte verspreiding is afgegeven. Dit is een rood certificaat (met een geldigheidsduur beperkt tot 15 dagen of een rijverbod) of een groen certificaat met een geldigheidsduur beperkt tot 3 maanden. Op deze keuringsbewijzen vindt u de elementen die aanleiding geven tot de herkeuring.

Het doel van de herkeuring is na te gaan of de vastgestelde tekortkomingen zijn verholpen, zodat een groen certificaat met normale geldigheid kan worden afgegeven.

Indien uw voertuig niet positief is gekeurd door de technische keuringsdienst, kan Autocentergent de nodige stappen ondernemen om uw voertuig technisch in orde te brengen en vervolgens de herkeuring van uw voertuig voor u laten uitvoeren. Op deze manier ontzorgen wij u van alle rompslomp die komt kijken bij de keuring en herkeuring van uw auto.
Geen uitnodiging voor keuring ontvangen ?
In principe wordt voor elke periodieke keuring een uitnodiging verzonden. De uitnodiging wordt 4 à 5 weken vóór de uiterste geldigheidsdatum verzonden.
Het ontbreken van een uitnodiging kan niet ingeroepen worden om het gebruik van een voertuig zonder geldig keuringsbewijs te rechtvaardigen. Het is aangewezen om zelf de datum in het oog te houden wanneer het voertuig onderworpen is aan de jaarlijkse keuring.

Het voertuig kan steeds zonder uitnodiging ter keuring worden voorgereden. Alle voertuigen uitgezonderd taxi's, lesvoertuigen, ziekenauto's, bussen kunnen tot 2 maanden vóór de geldigheidsdatum voorgereden worden zonder wijziging van de referentiedatum. De taxi's, lesvoertuigen, ziekenauto's en bussen slechts 1 maand.

Autocentergent houdt een database bij van al haar klanten en de technische keuringsdatum. Wij nemen net zoals de technische keuring op voorhand contact met u op om na te gaan of wij u verder kunnen helpen bij uw technische of pre technische keuring.
Auto verplaatsen met Z platen ?
Indien wij uw voertuig dienen te verplaatsen of naar de technische keuring te brengen met onze z-platen, dan rijden wij altijd met u mee. Dit is vaak de enigste oplossing als u bijvoorbeeld uw auto heeft verkocht of een auto tweedehands heeft gekocht zonder verkoopkeuring.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen