Wij inspecteren en vervangen

Cilinder Koppakking

Wanneer moet ik de cilinder koppakking vervangen ?

Een cilinderkoppakking is de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop bevindt zich een kleppendeksel. De koppakking is de afdichting voor de olie, de koelvloeistof en de perslucht tussen het motorblok en de cilinderkop. De cilinderkop bevat op zijn beurt het kleppendeksel. De kleppendekselpakking wordt soms verward met de koppakking. Deze hoogwaardige cilinderpakking moet op een nauwkeurige en speciale manier worden gemonteerd.

Een motor met een lekkende koppakking loopt op minder cilinders en zal uiteindelijk defect raken. De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal moeten worden vervangen.

auto cilinder koppakking vervangen gent

Eerst identificeren we het probleem met de cilinder koppakking

Het vervangen van de cilinderkoppakking is een reparatie die vaak wordt uitgevoerd wanneer de koppakking lekt. Een veel voorkomend probleem is dat de koppakking lek blijkt te zijn. De koppakking voorkomt dat olie, koelvloeistof en compressievloeistof het motorblok kunnen bereiken. Als dat toch gebeurt, moet de koppakking zo snel mogelijk worden gerepareerd en zo nodig worden vervangen. Een lek in de koppakking kan betekenen dat er vloeistof in de motor loopt, die daardoor ook kapot kan gaan. Een kapotte motor is een veel gecompliceerder en duurder probleem om op te lossen. Het is daarom belangrijk om tijdig bij de hand te zijn als een koppakking lekt.

Een dergelijke hoogwaardige cilinderpakking moet op een nauwkeurige en speciale manier worden gemonteerd. Hiervoor is dan ook speciale apparatuur nodig om de reparatie goed uit te voeren. Voor het vervangen van de koppakking zijn er heel wat handelingen die vooraf moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld het loskoppelen van de accupool, het aftappen van het koelsysteem, het verwijderen van het inlaat- en uitlaatspruitstuk, enz. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met distributieriem voordat de cilinderkoppakking wordt gedemonteerd.

Kom langs bij Autocentergent om een cilinderfunctie test uit te laten voeren.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een cilinder koppakking ?

De kosten voor het vervangen van een lekkende koppakking verschillen per automerk en model. De goedkoopste koppakkingen worden vervangen vanaf 500 EUR. Afgezien van een pre-technische inspectie, een kleine onderhoudsbeurt of zelfs een grote onderhoudsbeurt, is het vervangen van een lekkende koppakking toch een vrij ingewikkelde en tijdrovende reparatie. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe de koppakking uiteindelijk defect blijkt te zijn. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Het is mogelijk dat er olie in het koelwater terechtkomt, waardoor er een witte smurrie ontstaat. Er kan ook water in de olie terechtkomen, wat te zien is aan een witte smurrie op de oliepeilstok. Er is ook de opvallende situatie van witte rook die uit de uitlaat komt. Dit is te zien wanneer er een lek is en er koelwater in de cilinder terechtkomt.

Vandaag uw cilinder koppakking nog laten vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe cilinder koppakking gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw cilinder koppakking te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Cilinder koppakking FAQ

Wat is een cilinder koppaking ?
Een cilinderkoppakking is de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop bevindt zich een kleppendeksel. De koppakking is de afdichting voor de olie, de koelvloeistof en de perslucht tussen het motorblok en de cilinderkop.
Hoe gaat een cilinder koppakking kapot ?
De belangrijkste reden voor de versnelde vernietiging van een koppakking is oververhitting. Oververhitting van de koppakking gaat hand in hand met oververhitting van het motorblok, aangezien het eraan vastzit. Wanneer de motor te warm draait, zetten onderdelen uit, wat scheuren in de koppakking veroorzaakt.
Kan ik blijven rijden met een defecte cilinder koppakking ?
Een goede koppakking is essentieel voor het goed functioneren van de motor. Met een kapotte, lekke koppakking kunt u niet verder rijden. Reparatie is vaak niet mogelijk, dus zal de koppakking vervangen moeten worden.
Hoe weet je of de koppakking kapot is ?
 • Het koelvloeistofpeil daalt.
 • Het oliepeil stijgt.
 • Witte smurrie in de olie.
 • Witte rook.
 • Oververhitting van de motor.
 • Lekkage langs de buitenkant van het cilinderblok.
 • Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen