Auto keuringsdiensten

Auto naar de keuring

Wanneer ga je naar de technische autokeuring ?

U kunt uw voertuig voor de eerste keer naar de technische keuring brengen 2 maanden voor de datum waarop uw voertuig 4 jaar in België is ingeschreven. Daarna moet uw voertuig jaarlijks worden gekeurd, binnen 2 maanden voor de vervaldatum van uw laatste keuringsbewijs.

Bonusregeling
In sommige gevallen kunt u een bonus krijgen en hoeft u pas na 2 jaar weer naar de keuring:

 • U kunt een groen keuringsbewijs voorleggen zonder beperking van de normale geldigheid na de laatste periodieke keuring
  de kilometerteller van het voertuig is niet hoger dan 100.000 kilometer
 • Het voertuig tijdig voor de keuring wordt aangeboden
 • Het voertuig niet ouder is dan 6 jaar
 • Indien het voertuig een aanhangwagen trekt, mag het toegestane maximumgewicht van de aanhangwagen (750 kg) niet worden overschreden.

Wij brengen uw auto naar de technische keuring

Autocentergent is een dagelijkse gast bij Gentste autokeuring.
Wij kennen de ins en outs van de werking en procedures. Voor veel van onze klanten kan de technische keuring een stressvol moment zijn. Welke documenten ? Met of zonder afspraak ? Lange wachtrijen, enz. Onze ervaren monteurs zullen altijd eerst een pre-technische inspectie uitvoeren en controleren of alle boorddocumenten aanwezig zijn. Wij maken ook zelf de afspraken bij de keuringscentra en zorgen ervoor dat uw auto heen en terug wordt gebracht.

Auto niet goedgekeurd?
Geen probleem, in dat geval rijden we direct terug naar onze werkplaats en doen u een bod. Daarna beslist u of u de reparatie door onze monteurs wilt laten uitvoeren.

Herkeuring dan maar?
Ook de herkeuring nemen wij voor onze rekening. Makkelijk, toch?

De datum bijhouden

U bent wettelijk verplicht op te volgen wanneer u uw voertuig moet laten keuren. U kunt dit controleren

 • Via de datum die u terugvindt op uw keuringsbewijs
 • Of via de mobiele app ‘Mijn Voertuig Keuring’ van GOCA VLAANDEREN
 • In de weken voorafgaand aan de keuring sturen de keuringscentra een herinneringskaart om uw voertuig op tijd aan te melden.
 • Deze herinneringskaart is een extra service. Voorkom onnodige kosten en houd in de gaten wanneer u uw voertuig uiterlijk moet aanmelden voor de keuring.

Autocentergent helpt u met het bijhouden van uw jaarlijkse keuring. Wij nemen 2 tot 4 weken voor de keuringsdatum informeel contact op met onze klanten. Het is ook mogelijk dat wij u per e-mail informeren.

Vroeg of laat naar de technische keuring ?

 • Een voertuig kan vanaf 2 maanden voor de referentiedatum ter periodieke keuring worden aangeboden met behoud van de referentiedatum.
 • Bij een vroegere periodieke keuring (meer dan 2 maanden voor de referentiedatum) wordt de referentiedatum vervroegd tot de datum waarop het voertuig wordt aangeboden.
 • Door later aan te bieden, verandert de datum van de keuring niet. De geldigheidsduur van het keuringsbewijs gaat dan eveneens in op de peildatum.
 • Als u uw voertuig te laat aanbiedt, moet u een toeslag betalen, zie Kosten van de technische keuring.
 • Het niet aanbieden van een voertuig heeft ook gevolgen voor de verzekering. Bij een ongeval kan de verzekeringsmaatschappij weigeren de kosten te vergoeden. Bij een politiecontrole leidt het ontbreken van een geldig keuringsbewijs tot een boete.

Pre-technische keuring combineren met een grote onderhoudsbeurt ?

De technische autokeuring is door de overheid in het leven geroepen om te controleren of uw auto nog veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen. Regelmatig onderhoud, zoals een grote onderhoudsbeurt, zorgt ervoor dat uw auto betrouwbaar is en blijft.

Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij uw auto op een groot aantal belangrijke punten. Deze zijn onder andere:

 • Vervangen van de pollenfilter
 • Vervangen van de bougies voor benzinewagens
 • Vervangen van de luchtfilter
 • Nazicht van de schokdempters en de banden
 • Controle van de uitlaat


Daarnaast kijken wij de lucht-, olie-, brandstoffilter na en eventueel vervangen als dat nodig is. In principe kunnen we vaststellen dat de complete wagen wordt nagekeken bij een groot onderhoud.

Vandaag uw auto klaarmaken voor de technische keuring

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, kunnen wij vandaag nog uw pre-technische controle en onderhoud uitvoeren.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw deskundig na te kijken en te onderhouden. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto onderhoud FAQ

Waarom is een auto onderhoud belangrijk ?
Door uw auto op tijd te laten onderhouden, kunt u pech, onveilige situaties en dure reparaties voorkomen. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? De ervaren monteurs van Autocentergent voeren onderhoud uit aan alle merken auto's. Dus welk merk u ook rijdt, u kunt uw auto altijd naar Autocentergent brengen.
Hoe lang duurt een klein auto onderhoud ?
Bij een kleine auto-onderhoudsbeurt worden gemiddeld 25 aspecten gecontroleerd. Dit duurt gemiddeld zo'n dertig tot zestig minuten.
Hoe lang duurt een groot auto onderhoud ?
Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt de hele auto nagekeken. Dit duurt meestal een halve dag. Brengt u uw auto 's ochtends bij Autocentergent langs voor een complete auto servicebeurt? In de meeste gevallen kunt u de auto aan het eind van de dag ophalen.
Wat kost een auto onderhoud in het algemeen?
Dat hangt af van de staat van de auto en of u voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op goede werking en worden ook de wielen nagekeken.
Wanneer moet ik een auto onderhoud laten uitvoeren ?
Een klein onderhoud is meestal nodig om de 15.000 km – 20.000 km. Een groot onderhoud is meestal nodig om de 2 jaar of iedere 30.000 km.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen