Om defecten te voorkomen en uw veiligheid te waarborgen

Auto Onderhoud

Zorg dat uw auto betrouwbaar blijft met preventief onderhoud

Uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig, niet alleen om defecten te voorkomen, maar ook om de veiligheid te waarborgen. Het is echter niet gemakkelijk om precies te weten wanneer u dit moet laten doen. Na hoeveel kilometer moet het gebeuren? En hoe vaak? Is een kleine onderhoudsbeurt voldoende of is het tijd voor grote beurt? Hoe zit het met de winter- of zomerinspectie? Eén ding is zeker: goed en regelmatig auto-onderhoud is essentieel om veilig te kunnen rijden. Maak een afspraak bij Autocentergent en onze monteurs zullen al uw vragen beantwoorden.

Of ga direct naar:

Auto onderhoud voor alle merken van auto's

Door uw auto op tijd te laten onderhouden, kunt u pech, onveilige situaties en dure reparaties voorkomen. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? De ervaren monteurs van Autocentergent voeren onderhoud uit aan alle merken auto’s. Dus welk merk u ook rijdt, u kunt uw auto altijd naar Autocentergent brengen.

Hoogopgeleide technici die door jarenlange ervaring alle kneepjes van het vak onder de knie hebben. Wij zijn zeer gespecialiseerd in het onderhoud van alle merken en bieden naast onze snelle service ook eerlijke en budgetvriendelijke prijzen.

High-tech meetapparatuur en foutcodelezers. Deze apparatuur zorgt ervoor dat onze technici niets over het hoofd zien tijdens een onderhoud. Ze stellen ons in staat vast te stellen of uw auto eventueel bijkomende problemen heeft.

Een klein onderhoud is meestal nodig om de 15.000 km – 20.000 km. Een klein onderhoud van uw wagen houdt in grote lijnen het volgende in:

  • Het verversen van de motorolie
  • Het vervangen van het oliefilter
  • Controle 25 facetten (remschijven, remblokken, …)
  • Bijvullen vloeistoffen


Daarnaast zetten wij uw auto op de brug, zodat onze monteurs kunnen controleren op eventuele lekkages in de motor of versnellingsbak. Ook controleren wij op beschadigingen of roest en onderzoeken wij het uitlaatsysteem en de katalysator. In totaal worden een 25-tal aspecten nagekeken.

In tegenstelling tot een kleine onderhoudsbeurt, omvat een grote onderhoudsbeurt het vervangen van alle vloeistoffen (van olie tot koelvloeistof, inclusief rem- en zelfs versnellingsbakolie). Dit omvat meestal ook een nieuw luchtfilter en interieurfilter. De ervaren monteurs van Autocentergent kunnen aan de hand van de kilometerstand en leeftijd van de auto bepalen of u een kleine of grote onderhoudsbeurt nodig heeft.

Tussen kleine en grote onderhoudsbeurten kunnen ook andere onderdelen slijten, zoals remblokken en remschijven. Als uw motor nog steeds een distributieriem heeft (in plaats van een ketting), moet deze ook om de zoveel tijd worden vervangen. Om maar te zeggen dat de omschrijving ‘klein’ of ‘groot’ onderhoud niet het hele plaatje dekt.

Een groot onderhoud is meestal nodig om de 2 jaar of iedere 30.000 km. Een groot onderhoud van uw wagen houdt in grote lijnen het volgende in:

  • Alles van kleine onderhoudsbeurt
  • Vervangen van de brandstof filter
  • Vervangen van de luchtfilter
  • Vervangen van bougies bij benzine wagens
  • Uitlezen/updates software
  • Nakijken ophanging, banden, schokdempers, etc.


Daarnaast kijken wij de lucht-, olie-, brandstoffilter na en eventueel vervangen als dat nodig is. In principe kunnen we vaststellen dat de complete wagen wordt nagekeken bij een groot onderhoud.

Wat kost een auto-onderhoudsbeurt? Dat hangt af van de staat van de auto en of u voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op goede werking en worden ook de wielen nagekeken.

De kosten van een auto-onderhoud bij Autocentergent kunnen variëren, afhankelijk van het merk en de staat van de auto. Toch geven wij graag een richtprijs die in de praktijk meestal wordt aangehouden. 

Expertise in groot en klein auto-onderhoud: Bereken de prijs online!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0,00 €
10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto onderhoud FAQ

Waarom is een auto onderhoud belangrijk ?
Door uw auto op tijd te laten onderhouden, kunt u pech, onveilige situaties en dure reparaties voorkomen. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? De ervaren monteurs van Autocentergent voeren onderhoud uit aan alle merken auto's. Dus welk merk u ook rijdt, u kunt uw auto altijd naar Autocentergent brengen.
Hoe lang duurt een klein auto onderhoud ?
Bij een kleine auto-onderhoudsbeurt worden gemiddeld 25 aspecten gecontroleerd. Dit duurt gemiddeld zo'n dertig tot zestig minuten.
Hoe lang duurt een groot auto onderhoud ?
Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt de hele auto nagekeken. Dit duurt meestal een halve dag. Brengt u uw auto 's ochtends bij Autocentergent langs voor een complete auto servicebeurt? In de meeste gevallen kunt u de auto aan het eind van de dag ophalen.
Wat kost een auto onderhoud in het algemeen?
Dat hangt af van de staat van de auto en of u voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op goede werking en worden ook de wielen nagekeken.
Wanneer moet ik een auto onderhoud laten uitvoeren ?
Een klein onderhoud is meestal nodig om de 15.000 km – 20.000 km. Een groot onderhoud is meestal nodig om de 2 jaar of iedere 30.000 km.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen