Vervang je remblokken op tijd !

Remblokken Vervangen

Tijdig uw remblokken laten controleren en vervangen

Een auto snel tot stilstand kunnen brengen is misschien wel het belangrijkste wat je met een auto kunt doen (naast ermee kunnen rondrijden, natuurlijk) en het zijn de remmen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Om onnodige slijtage van de remschijven en remtrommels te voorkomen, is de voering van de remblokken en remschoenen gemaakt van een materiaal dat relatief zachter is. Dit zorgt ook voor meer wrijving en versterkt het remeffect. Daarom is slijtage van de remblokken iets waar rekening mee zal moeten worden gehouden.

Het is dus niet meer dan normaal dat remmen slijten. Hoe meer je ze gebruikt, hoe sneller ze verslijten. Vergelijk het met de zolen van je schoenen. Slijtage gaat geleidelijk. Daarom merk je niet van de ene op de andere dag dat ze slecht zijn. Regelmatige inspectie is daarom verstandig.

Twijfelt u aan de staat van uw remmen? Kom naar Autocentergent voor een remmentest!

Normaal gesproken zitten de remblokken alleen aan de voorkant

Er is een verschil in werking tussen schijfremmen en trommelremmen, waarbij de eerste de beste resultaten geven. Omdat tijdens het remmen de grootste krachten op de voorwielen worden uitgeoefend, wordt er daarom voor gekozen de remschijven en remblokken daar te monteren. De trommelremmen zijn dan bestemd voor de achterwielen en zijn ook geschikt om de handrem te laten monteren. Deze werkt immers met een kabel en het mechanisme van de trommelremmen maakt het mogelijk de remschoenen met een kabel te bedienen. Bij auto’s die wat meer vermogen onder de motorkap hebben en dus een grotere snelheid kunnen ontwikkelen, worden meestal schijfremmen op alle wielen geïnstalleerd. De remkracht die door schijfremmen wordt ontwikkeld is ook veel groter dan die van trommelremmen, en daarom zie je altijd grotere en snellere auto’s die allemaal met schijfremmen zijn uitgerust.

De slijtage waaraan de blokken worden blootgesteld is ook het grootst bij de voorbanden en dat is ook te merken aan de grote hoeveelheid remstof die hier vrijkomt en die zich deels op de velgen afzet (de reden waarom de voorvelgen er sneller vuil uitzien). Het is dan ook gebruikelijk dat de voorremmen als eerste vervangen moeten worden.

Versleten remblokken kunnen duidelijk gehoord worden

Omdat de zachte voering op een metalen plaat is bevestigd, is het belangrijk dat de blokken niet zo ver afslijten dat de plaat de schijf raakt. Dit zal niet alleen leiden tot verhoogde slijtage, maar zal ook de remweg beïnvloeden. Vooral bij veelvuldig remmen zal overmatige warmteontwikkeling optreden en zal op een gegeven moment het remvermogen sterk afnemen. Dit is het best te vergelijken met het effect op de remmen bij het afdalen van een lange helling met alleen de remmen gebruikt. De schade die wordt veroorzaakt door versleten remblokken leidt er vaak toe dat ook de remschijven moeten worden vervangen.

Voordat het zover is, zal het echter duidelijk hoorbaar zijn dat de remmen versleten zijn door het bekende piepende geluid dat zo kenmerkend is voor een versleten remblok.

Vandaag uw remblokken nog laten vervangen?

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe remblokken gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw remblokken te testen en vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Remblokken FAQ

Hoe herken ik een slecht remsysteem?
Een schurend of piepend geluid tijdens het remmen of harder intrappen zijn tekenen van slijtage. Kom langs bij Autocentergent voor een reminspectie.
Hoelang heb ik garantie op mijn remmen ?
Remreparaties en het vervangen van remdelen worden voor 12 maanden volledig gegarandeerd tegen fabricagefouten en/of montagefouten.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
Wat gebeurt er wanneer remblokken niet tijdig worden vervangen?
De dikte van de remblokken bepaalt voor een groot deel de remkracht van de auto. U gebruikt immers het rempedaal om de remblokken op de remschijf te drukken. Hoe dikker de remblokken zijn, hoe meer remkracht er wordt overgedragen. Als de remblokken te ver versleten zijn, neemt de remkracht van de auto af. Als u de remblokken toch niet vervangt, bestaat het risico dat de auto helemaal niet meer tot stilstand komt als u rijdt en op de rem trapt en de auto oncontroleerbaar wordt. Het niet vervangen van de remblokken kan ook meer schade veroorzaken, omdat de remblokken met steeds meer kracht op de remschijf worden gedrukt om te kunnen remmen. Bovendien zal uw wagen ook niet positief gekeurd worden bij de verplichte jaarlijkse autokeuring.
Wat zijn de kosten voor remblokken vervangen?
Vanaf € 79 kunt u uw remblokken laten vervangen. De prijs is sterk afhankelijk van het model auto dat u heeft en de remblokken die gekozen worden. De remblokken van de betere merken zijn natuurlijk degene die gebruikt moeten worden. De prijzen van deze remblokken zijn hoger, maar dit wordt gemakkelijk terugverdiend door de betere prestaties en langere levensduur van de remblokken.

De prijs van de reparatie kan hoger uitvallen als u te lang met versleten remblokken heeft gereden. Daarom controleren wij graag ook de andere onderdelen van de remmen, om te garanderen dat u weer optimaal gebruik kunt maken van uw auto. Dit kunnen de remschijven zijn, maar ook het vervangen of bijvullen van de remvloeistof. De reparaties worden uiteraard in overleg met u uitgevoerd, zodat u van tevoren precies weet wat de bedoeling is en wat de prijs zal zijn. Wilt u een offerte laten maken voor het vervangen van uw remblokken, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u een prijs op maat kunnen geven.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen