Deskundige inspectie en vervanging

Remklauw

Wanneer moet ik de remklauw vervangen ?

Helaas heeft de praktijk ons geleerd dat de remklauw een slijtagegevoelig onderdeel is, ook al zou het in theorie een leven lang mee moeten gaan. U zult merken dat het verbruik van remvloeistof waarschijnlijk zal toenemen. De remmen van uw auto kunnen een piepend geluid maken. Net als bij de remblokken en remschijven is roestvorming een bekende kwaal. Het remsysteem functioneert duidelijk niet goed meer en dat zult u merken als u de remmen indrukt, de auto doet er langer over dan normaal om tot stilstand te komen. De reden hiervoor is dat een van de remklauwen waarschijnlijk vast is komen te zitten. De auto zal ook krom gaan trekken wanneer u op de rem trapt. Het is raadzaam om hard te remmen, in sommige gevallen is dit voldoende om het probleem op te lossen. Als dit niet het geval is, is het tijd om stappen te ondernemen om de remklauw van uw auto te onderhouden.

De remklauw zit op de remschijf en is een onmisbaar onderdeel van het remsysteem. Om de auto tot stilstand te brengen, drukt de remklauw met behulp van zuigers op de remblokken, die op hun beurt met enorme kracht tegen de remschijf worden gedrukt. De meeste auto’s hebben een enkele zuiger. Wanneer de remblokken tegen de remschijf worden gedrukt, ontstaat er wrijving waardoor de auto gaat remmen.

Eerst identificeren we het probleem met de remklauw

Als de remklauw vervangen moet worden, spreekt het voor zich dat het remsysteem beperkt wordt. Bbij Autocentergent kunt u de remklauwen vakkundig laten controleren en vervangen. Onze monteurs zijn in staat om bijna elk automerk te onderhouden. Wees er vroeg genoeg bij om bijkomende schade en kosten te vermijden.

Meestal zijn de auto’s uitgerust met een zogenaamde “zwevende remschijf”, die werkt met één remzuiger in tegenstelling tot de “vaste remschijf”. Bij het remmen duwt de remzuiger eerst het binnenste remblok tegen de remschijf, de remklauw schuift over de geleidepennen en duwt het buitenste remblok tegen de remschijf. Op deze manier wordt de auto tot stilstand gebracht.

Kom langs bij Autocentergent om een remklauw test uit te laten voeren.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van remklauw ?

De remklauw is een hoogwaardig en geavanceerd onderdeel. De vervanging van de remklauw moet daarom zorgvuldig worden uitgevoerd. Het kan voor bepaalde merken en modellen vrij duur zijn, dus de kosten van vervanging kunnen ook hoog oplopen. Het is verstandig om het remsysteem te laten controleren door een expert als Autocentergent om te bevestigen dat het de remklauw is en niet een ander onderdeel van het remsysteem. Bespaar uzelf extra kosten door de remklauwen tijdig te laten controleren op roest, lekkage en vuil. Dit wordt gecontroleerd tijdens klein en groot onderhoud, maar laat het remsysteem ook controleren als u merkt dat de remvloeistof sneller opraakt dan normaal.

Voor de vervanging van een remklauw (voor) moet u rekenen op ongeveer 300 tot 450 EUR voor een compacte auto. Bij sommige merken liggen de prijzen iets hoger. De vervanging van een remklauw vooraan kan oplopen tot 400 tot 650 EUR.

Vandaag uw remklauw nog laten vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe remklauw gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw remklauw te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Remklauw FAQ

Wat is een remklauw ?
De remklauw van een schijfremsysteem is de houder van (meestal) twee remblokken. De remklauw is zodanig op de fusee gemonteerd dat de twee remblokken die erin zitten zich aan weerszijden van de remschijf bevinden.
Hoe gaat een remklauw kapot ?
Blootstelling aan vuil en vocht. Vuil verhindert dat de zuigers en geleidepennen vrij kunnen bewegen, en vocht veroorzaakt corrosie. Beide kunnen uiteindelijk leiden tot blokkering. Blokkering is ook waarschijnlijker als u de remvloeistof niet op tijd ververst.
Kan ik blijven rijden met een defecte remklauw ?
Bij een vastzittende remklauw zal het remblok niet volledig loskomen van het oppervlak van de remrotor. Dit betekent dat u altijd met licht aangetrokken remmen zult moeten rijden. Rijden met een vastzittende remklauw kan stress veroorzaken op de transmissie, waardoor de kans op defecten toeneemt.
Hoe weet je of de remklauw kapot is ?
Een vastzittende remklauw kan worden opgemerkt doordat de auto kromtrekt tijdens het remmen, het kan zelfs zijn dat u er lichtjes tegenin moet sturen terwijl u rechtuit rijdt. Natuurlijk leidt de constante wrijving ook tot warmteontwikkeling op de aangetaste rem. Dit kan na het rijden gemakkelijk met de hand worden vastgesteld.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen