Vervang je remschijven op tijd !

Remschijven Vervangen

Tijdig uw remschijven laten controleren en vervangen

Niet alleen het besturen van een auto is belangrijk, maar ook het op tijd kunnen stoppen. Gelukkig zorgen de remmen hiervoor en deze moeten altijd optimaal presteren. De remschijven bewegen mee met de wielen en het is op de schijven dat de remblokken worden gedrukt om de snelheid van de auto te verminderen. Slijtage is niet te voorkomen en het is belangrijk om niet te aarzelen om de schijven te laten vervangen. Het is echter wel belangrijk om uit te zoeken wat de reden van de slijtage kan zijn. Als het gaat om normale (consumenten) slijtage is er niets aan de hand, maar abnormale slijtage moet zeker onderzocht worden.

Als de remschijven niet op tijd worden vervangen, zal dit leiden tot een afname van de remprestaties. Bovendien kunnen andere onderdelen van de auto hierdoor beschadigd raken en de kosten van een eventuele reparatie vele malen hoger uitvallen. Wanneer de remschijven versleten zijn, hebben de remblokken geen goede grip meer en komt de auto minder snel tot stilstand. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee met alle gevolgen van dien!

Er zijn verschillende typen schijven

Normaal worden gewone massieve schijven gemonteerd die perfect geschikt zijn voor de taak. Vanwege de grote hoeveelheid warmte die vooral door snelle auto’s wordt geproduceerd, is het beter om geventileerde schijven te hebben. Deze zijn soms geperforeerd en de gaatjes zorgen ervoor dat de warmte veel sneller kan worden afgevoerd. Als er te veel warmte ontstaat, wordt de werking van de remmen sterk verminderd, hoe hard je ook op het rempedaal drukt. Een goede warmteafvoer is dus belangrijk. Geventileerde schijven maken het in combinatie met de remklauwen natuurlijk mogelijk om snel te stoppen bij hoge snelheden. De schijven zijn natuurlijk aan slijtage onderhevig, ondanks het feit dat de remblokken van een relatief zachter materiaal zijn gemaakt. Kenmerkend voor versleten schijven is de dunne rand aan de buitenzijde, die u een idee geeft van de ernst van de slijtage. Deze rand kan vaak eenvoudig worden afgeslepen en de schijven kunnen nog een tijdje mee. Als de schijven echter te dun zijn, kunnen ze gevaarlijk zijn bij hard remmen, omdat de warmte niet zo snel kan worden afgevoerd en de temperatuur van de schijf hoger oploopt dan zou moeten.

Hoe kunnen remschijven beschadigd geraken ?

Wanneer de schijven plotseling afkoelen, bijvoorbeeld door in een plas water te rijden, kunnen ze kromtrekken en dit zal merkbaar zijn tijdens het remmen waarbij sterke trillingen zullen optreden. Dit heeft zeker ook invloed op de remweg en vervanging van de schijven is dan de enige optie.

De schijven kunnen ook beschadigd raken door het gebruik van de verkeerde remblokken, waardoor de schijven onregelmatig slijten. Diepe groeven in de schijven zelf kunnen worden weggeslepen als de schade niet te ernstig is. De schijven zijn door het slijpen natuurlijk dunner geworden en de levensduur wordt daardoor sterk verkort.

De meeste schijven raken echter beschadigd doordat de remblokken niet op tijd worden vervangen en de metalen voering de schijven raakt. Het zal niet direct merkbaar zijn aan de remkracht en vaak blijft men nog een tijdje doorrijden met de versleten remmen. Wees daarom zeer alert op het feit dat geluiden die te horen zijn bij het remmen kunnen duiden op versleten remblokken en dat u uw remmen moet laten controleren.

Vandaag uw remschijven nog laten vervangen?

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe remschijven gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw remschijven te testen en vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Remblokken FAQ

Hoe herken ik een slecht remsysteem?
Een schurend of piepend geluid tijdens het remmen of harder intrappen zijn tekenen van slijtage. Kom langs bij Autocentergent voor een reminspectie.
Hoelang heb ik garantie op mijn remmen ?
Remreparaties en het vervangen van remdelen worden voor 12 maanden volledig gegarandeerd tegen fabricagefouten en/of montagefouten.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
Wat gebeurt er wanneer remschijven niet tijdig worden vervangen?
Voor het geval u het zelf niet merkt als u met de auto rijdt. Als de remschijven niet op tijd worden vervangen, remt de auto slecht. U zult merken dat de auto onhandelbaar wordt tijdens het rijden, de remweg veel langer wordt en er trillingen optreden tijdens het rijden en remmen.
Wat zijn de kosten om remschijven te vervangen?
Wanneer de remschijven worden vervangen, moeten ook altijd nieuwe remblokken worden gemonteerd, om optimale remprestaties te garanderen. De kosten voor het vervangen van een set remschijven (voor of achter) inclusief remblokken liggen gemiddeld tussen de € 300 en € 600, afhankelijk van het merk en type auto.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen