Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij reinigen en vervangen

De roetfilter van je wagen

De roetfilter vervangen van uw wagen

Een roetfilter is een essentieel onderdeel van een dieselauto. De filter vermindert de uitstoot van roetdeeltjes. Dit is belangrijk voor het milieu en uw gezondheid. In principe kan een dieselroetfilter een autoleven lang meegaan, maar toch kan het verstopt raken of zelfs kapot gaan.

Hebt u gemerkt dat het vermogen van uw auto afneemt en uw brandstofverbruik toeneemt? Dan is het waarschijnlijk dat het roetfilter verstopt is en vervangen moet worden. Afhankelijk van het type auto kan er ook een waarschuwingslampje in het dashboard gaan branden als uw roetfilter verstopt is. Maakt u vaak kortere ritten? Dan zou dat de oorzaak kunnen zijn van het verstopte roetfilter. Het roet dat tijdens het rijden in het filter achterblijft, moet namelijk verbrand worden. Als je maar korte afstanden rijdt, wordt de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in het roetfilter volledig om te zetten in as. Hierdoor raakt de roetfilter vol en dus verstopt.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een roetfilter ?

Een roetfilter kan na een bepaald aantal kilometers verstopt of kapot raken. Soms is het niet duidelijk waarom een roetfilter kapot of verstopt is. Als u vooral korte ritten in de binnenstad maakt en niet vaak de snelweg op gaat, kan het zijn dat het roetfilter verstopt raakt. Omdat u niet lang rijdt, is de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in het filter te verbranden en in as te veranderen. Een expert van Autocentergent kan bijvoorbeeld na een afkeuring tijdens de technische keuring vaststellen dat het roetfilter vervangen moet worden. Eerst wordt gekeken of er een mogelijkheid is om het roetfilter te reinigen. Het verschil in kosten tussen reinigen en vervangen kan enorm zijn. Uiteraard worden de kosten mede bepaald door uw type auto en het type filter dat daarop past.

Als het automatische regeneratieproces niet helpt, kan het Autocentergent het deeltjesfilter reinigen. Als dat niet werkt, zal het moeten worden vervangen. Het vervangen van het roetfilter is geen goedkope reparatie. Reken op een bedrag van minstens 1000 EUR. Als het nog kan worden gereinigd, bedragen de kosten ongeveer 500 EUR.

Kom langs bij Autocentergent om roetfiltertest uit te laten voeren.

Wat is de levensduur van een roetfilter ?

Een dieselroetfilter gaat over het algemeen zo’n 150.000 tot 200.000 kilometer mee en gaat uiteindelijk kapot of raakt verstopt. Als het roetfilter van uw auto verstopt is, zult u merken dat het vermogen afneemt en dat het brandstofverbruik toeneemt. Bij sommige auto’s gaat er een lampje branden op het dashboard als uw roetfilter verstopt is. De auto kan ook gaan roken en stinken. In sommige gevallen kan de auto zelfs gaan schokken, stotteren of een brommend geluid maken. Bovendien kan de auto in de noodmodus gaan of kan het oliepeil stijgen. Er zijn dus verschillende aanwijzingen voor een verstopt roetfilter en het kan voor veel problemen zorgen. Als uw roetfilter verstopt is, zijn er twee mogelijke oplossingen. U kunt ervoor kiezen om het roetfilter te laten vervangen of te laten reinigen. Als het mogelijk is om het roetfilter te reinigen, dan heeft dat vaak een aantal voordelen. Het is vaak sneller en goedkoper om het roetfilter te reinigen. De reiniging zorgt ervoor dat het roetfilter zo’n 100.000 kilometer goed blijft functioneren.

Vandaag uw roetfilter laten reinigen of vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met een gereinigde of nieuwe roetfilter.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw roetfilter te reinigen of herstellen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Roetfilter FAQ

Is mijn roetfilter verstopt ?
Hebt u gemerkt dat het vermogen van uw auto afneemt en uw brandstofverbruik toeneemt? Dan is het waarschijnlijk dat het roetfilter verstopt is en vervangen moet worden. Afhankelijk van het type auto kan er ook een waarschuwingslampje in het dashboard gaan branden als het roetfilter verstopt is.
Is het verplicht om een roetfilter te vervangen ?
Het fijnstoffilter zorgt voor een beter milieu en is ook veel beter voor onze gezondheid. Het is niet altijd nodig om het fijnstoffilter te vervangen, een andere optie is om het te laten reinigen. Reinigen heeft een aantal voordelen om te overwegen als uw roetfilter verstopt is. Een van de Autocentergent specialisten zal eerst moeten bepalen of dit een optie is.
Hoelang duurt de vervanging van een roetfilter ?
Om ervoor te zorgen dat de uitlaatgassen van dieselmotoren voldoen aan de Europese emissie-eisen, zijn ze voorzien van een roetfilter. Het filter zorgt ervoor dat de kleine roetdeeltjes die bij de verbranding vrijkomen, worden opgevangen in het uitlaatsysteem waar het roetfilter zich bevindt. Bij de verbranding van een dieselmotor komen veel kleine roetdeeltjes vrij. Deze kleine roetdeeltjes worden vervolgens opgevangen in het roetfilter, maar een roetfilter kan niet al deze deeltjes blijven opvangen. De gemiddelde tijd die nodig is om een roetfilter te vervangen is 3 tot 6 uur, afhankelijk van het merk van de auto.
Welke soorten roetfilters zijn er?
Er zijn gesloten en halfopen roetfilters. De laatste werden tot voor kort gebruikt voor inbouw achteraf in bestaande dieselauto's. Alle nieuwe personenauto's zijn uitgerust met een gesloten filter. Deze filteren meer dan 95% van de schadelijke deeltjes.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?