Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij herstellen en vervangen

Autoruit Service

Ruitschade? Wij staan voor u klaar!

Heeft u een sterretje in uw voorruit? Erg vervelend. Zeker als de beschadiging precies in uw gezichtsveld zit. Wij adviseren u om de ruit zo snel mogelijk te laten repareren. Want een sterretje kan gemakkelijk doorscheuren, bijvoorbeeld door temperatuurwisselingen. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Uw zicht wordt minder en de voorruit draagt niet meer bij aan de sterkte van de carrosserie. 

Als u een sterretje in uw voorruit heeft die kleiner is dan een muntstuk van 2 EUR, kan die in veel gevallen worden gerepareerd. Maar in sommige gevallen moeten we de ruit vervangen. 

Is de schade aan uw voorruit groter dan een muntstuk van 2 EUR, of is een andere ruit dan de voorruit beschadigd? Dan kan deze ruit niet gerepareerd worden en zullen wij uw autoruit moeten vervangen. Laat Autocentergent uw vooruit en andere autoruiten vakkundig en voordelig vervangen.

Vandaag uw autoruit nog laten herstellen of vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe autoruit gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw autoruiten te herstellen of vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Autoruiten FAQ

Wat kost het repareren van een sterretje ?
Als uw voorruit kan worden gerepareerd, is de reparatie in de meeste gevallen gratis (gedekt door u verzekering). Als de ruit vervangen moet worden, kunnen de kosten oplopen. Wilt u weten of uw autoruit reparatie in aanmerking komt voor een gratis herstel, dan leest u het beste de polisvoorwaarden van uw autoverzekering na of neem contact op met uw verzekeringsmakelaar.
Hoe lang duurt sterretje repareren ?
Binnen 2 uur kunt u weer op weg met een gerepareerde voorruit. Het repareren van een sterretje is sneller dan het vervangen van de gehele voorruit. Bij Autocentergent kunnen we een sterretje in de voorruit repareren in minder dan 2 uur.
Kan ik zelf mijn autoruit vervangen ?
Wilt u zelf een voorruit vervangen? Volg onze stap-voor-stap handleiding om zelf uw voorruit te vervangen.

 • De eerste stap is de voorruit vrij te maken voor verwijdering. Dit houdt in dat de ruitenwisserarmen, het paraventpaneel en de bekleding rond de voorruit aan de buitenkant worden verwijderd. Vervolgens moet u aan de binnenkant de binnenspiegel, regen- en lichtsensoren of camera's verwijderen die voor verschillende doeleinden op de voorruit kunnen zijn bevestigd. U moet ook alle aangesloten onderdelen loskoppelen, zoals voorruitverwarming of voorruitantennes.
 • Nu kunt u beginnen met het wegsnijden van de voorruit. De voorruiten van tegenwoordig zitten met autoglaskit vast in de sponning van de auto en het is belangrijk om deze kit door te snijden. Om dit te doen kunt u verschillende technieken gebruiken, zoals snijden met een trekmes, lang autoglasmes of snijdraad. Doe dit zonder schade aan het raamkozijn te veroorzaken. Zodra de oude ruit is doorgesneden, kan deze worden verwijderd.
 • Nu moet je de oude kitlaag in de sponning tot een minimum terugsnijden, wat overblijft is een dun laagje kit op de sponning. Daarna maak je de hele sponning schoon en werk je eventuele roestplekjes bij met primer. De laatste stap in de sponning is het activeren van de resterende kitlaag met een speciale activator voor een goede hechting van de nieuwe kit later.
 • Maak nu de nieuwe voorruit klaar voor montage door hem eerst schoon te maken met een ruitenreiniger op alcoholbasis. Plaats direct daarna de zuignappen voor de montage en behandel de keramische (zwarte) rand rondom de ruit met dezelfde activator die we hebben gebruikt om de sponning te behandelen. Zonder deze activator zal de ruit niet goed aan de sponning hechten!
 • Vervang, indien mogelijk, de bekleding van de voorruit en breng vervolgens de autoruitafdichting aan. Dit afdichtmiddel wordt meestal op de sponning en soms op de voorruit aangebracht. Bij het lijmen op de voorruit is het belangrijk goed naar de oude voorruit te kijken om te zien hoe het afdichtingsmiddel is aangebracht en dezelfde lijn op de nieuwe ruit te volgen.
 • Hoe lang duurt het om een autoruit te vervangen?
  Het vervangen van een ruit duurt ongeveer 3 à 5 uur (inclusief droogtijd).
  Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
  Bel nu voor al je vragen?