Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij herstellen en vervangen

Schokdempers

Schokdempers zijn het belangrijkste onderdeel van het chassis

Elke auto moet te allen tijde optimaal contact hebben met het wegdek, en de ophanging is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Niet alleen moeten oneffenheden door het chassis worden opgevangen, maar ook plotselinge veranderingen in het rijgedrag (bij het uitwijken bijvoorbeeld) moeten goed door het chassis worden opgevangen om te voorkomen dat de auto onbestuurbaar wordt en daardoor de macht over het stuur kwijt raakt. De schokdempers zijn het belangrijkste onderdeel van het chassis en moeten uiteraard in goede staat verkeren om alle beproevingen op de weg te kunnen doorstaan. Als de werking van de schokdempers verslechtert, is dat onmiddellijk merkbaar in het weggedrag.

Uw auto weegt immers al gauw meer dan 1.000 kilo. Deze kilo’s moeten in balans worden gehouden om een optimale wegligging te garanderen. Wanneer de auto begint te ‘slingeren’ of ‘zweven’, kan dit zeker te maken hebben met een verslechterde werking van de schokdempers. Daarom is het verstandig om tijdig deze onderdelen te laten vervangen, zodat er tijdens het rijden geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Het ligt niet altijd aan de schokdempers

Schokdempers moeten altijd per paar worden vervangen. Het kan gebeuren dat de demper van slechts één kant van de auto stuk gaat, bijvoorbeeld omdat u hard over een stoeprand bent gereden. Het vervangen van slechts één demper is dan niet aan te raden omdat de werking van de nieuwe demper anders zal zijn dan die van de oude (nog goede) demper. Dit heeft een grote invloed op het weggedrag van de auto en dit verschil in dempingskracht heeft tot gevolg dat de auto niet meer hetzelfde weggedrag heeft. De demper die niet defect is, maar wel oud, zal vervangen moeten worden (in dit geval beide voordempers). Autocentergent heeft de apparatuur om de werking van de dempers te testen. Dat is erg handig, want het zijn niet altijd de dempers die verantwoordelijk zijn voor veranderingen in het weggedrag van de auto. Ook de stuurkogels of de rubbers van de ophanging kunnen problemen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met versleten schokdempers.

Kom langs bij Autocentergent om een schokdempertest uit te laten voeren.

Waarom slijten schokdempers?

Tijdens de levensduur van een auto beweegt een schokdemper ontelbare keren in en uit. De functie van de schokdemper gaat langzaam en bijna onmerkbaar verloren. Als de kleppen versleten zijn, zullen ze de vloeistofstroom minder afremmen. Bovendien slijt de afdichting van de zuiger langs de cilinderwand. Tijdens de jaarlijkse auto-inspectie wordt de werking en de staat van de schokdempers visueel gecontroleerd. Wilt u er zeker van zijn dat deze nog goed werkt? Laat de schokdemper dan goed controleren door een specialist als Autocentergent. Onvoldoende werking van de schokdempers maakt de auto minder stabiel en kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken.

Vandaag uw schokdempers nog laten herstellen of vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe schokdempers gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw schokdempers te herstellen of vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Schokdempers FAQ

Wat doet een schokdemper ?
Een goed veersysteem moet zowel veerkracht als demping hebben. Om dit te bereiken is elke auto uitgerust met veren en schokdempers. De vering onder uw auto zorgt ervoor dat niet elke hobbel in de weg direct op de inzittenden wordt overgebracht. De schokdempers hebben tot taak de beweging van de veren te dempen. Zonder schokdempers zal de auto blijven slingeren. De schokdempers zorgen er ook voor dat de wielen in contact blijven met het wegdek. Dit is op zijn beurt zeer belangrijk voor de wegligging en de bestuurbaarheid van de auto - kortom, voor de veiligheid.
Hoe werkt een schokdemper ?
Een schokdemper bestaat uit een cilinder met daarin een zuiger. Het cilinderhuis is verbonden met de carrosserie van de auto en de zuiger is via de zuigerstang verbonden met de wielophanging. Bij het rijden over oneffenheden beweegt de zuiger in de cilinder, waardoor vloeistof wordt verplaatst. Deze beweging gaat door kleppen in de schokdemper. Deze kleppen remmen dus de verplaatsing af. De schokdemper dempt de bewegingen van de wielophanging.
Hoe slijten schokdempers ?
Tijdens de levensduur van een auto beweegt een schokdemper ontelbare keren in en uit. De functie van de schokdemper gaat langzaam en bijna onmerkbaar verloren. Als de kleppen versleten zijn, zullen ze de vloeistofstroom minder afremmen. Bovendien slijt de afdichting van de zuiger langs de cilinderwand. Bij de jaarlijkse technische keuring wordt de werking en de staat van de schokdempers visueel gecontroleerd. Wilt u er zeker van zijn dat deze nog goed werkt? Laat de schokdemper dan goed controleren door specialist als Autocentergent. Onvoldoende werking van de schokdempers maakt de auto minder stabiel en dat kan gevaarlijk zijn.
Wat zijn de kosten voor nieuwe schokdempers ?
Het vervangen van schokdempers is een klus voor specialisten waar speciaal gereedschap voor nodig is (o.a. een veerspanner en werkbrug). Begin dus zelf nooit aan het vervangen van uw schokdempers en laat dit over aan een specialist als Autocentergent.
De kosten zijn afhankelijk van het merk en type auto. Ze moeten altijd per set (links en rechts) vervangen worden. Het vervangen van twee dempers op de vooras kost al gauw tussen de €500 en €1000.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?