Wij monteren

Een trekhaak op je wagen

Een trekhaak monteren op je wagen

In een aantal situaties kan een trekhaak erg handig zijn. Als u op vakantie gaat, kan het prettig zijn om een fietsendrager te hebben om uw fietsen mee te nemen naar de plaats van bestemming. Als u bijvoorbeeld naar een camping gaat, kunt u de caravan aan uw trekhaak koppelen en bent u klaar om op pad te gaan.

Om grote of zware dingen te vervoeren, hoeft u alleen maar een aanhangwagen aan uw trekhaak te koppelen. Wat u met uw trekhaak kunt vervoeren en trekken, hangt natuurlijk af van hoe zwaar uw auto is. Misschien kunt u een indicatie geven waarvoor u de trekhaak op korte termijn en voor de toekomst denkt te gaan gebruiken. De monteurs van Autocentergent helpen u graag bij het maken van de juiste keuze die het beste bij uw situatie en auto past.

Wat zijn de kosten voor het monteren van een trekhaak ?

Afhankelijk van het type auto en het type trekhaak dat gemonteerd kan worden, wordt de prijs bepaald voor het monteren van een trekhaak op uw auto. De goedkoopste optie is meestal een vaste trekhaak, maar is dat wel wat u wilt? Een vaste trekhaak wordt aan uw auto gelast en gaat dan mee voor de rest van het leven van de auto. Wij kunnen ons voorstellen dat u het uiterlijk van een op uw auto gemonteerde trekhaak niet mooi vindt. In dat geval is een afneembare of wegklapbare trekhaak een goede optie. Deze trekhaken kosten iets meer dan een vaste trekhaak in aanschaf en montage. Er wordt een constructie op uw auto gemonteerd die het mogelijk maakt om de trekhaak onder de bumper af te nemen of te draaien. Tot slot is de prijs ook afhankelijk van het merk trekhaak dat u wilt laten monteren.

Maak gebruik van onze prijsberekenaar om de berekenen wat de kostprijs van een trekhaak op uw wagen kost.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Stap 1: Selecteer het type trekhaak voor jouw wagen

Type trekhaak

Wat zijn de verschillende soorten trekhaken?

Er zijn verschillende soorten trekhaken die u kunt gebruiken voor verschillende situaties. U kunt kiezen voor een wegklapbare trekhaak of een afneembare trekhaak als u het uiterlijk van de trekhaak op uw auto niet mooi vindt. Het kan ook zijn dat het niet mogelijk is om een bepaalde trekhaak op uw auto te monteren, omdat de mogelijkheden per type auto verschillen. U kunt ook kiezen voor de ouderwetse vaste trekhaak die stevig aan uw auto wordt gelast. Het is handig om van tevoren te weten waar u de trekhaak voor wilt gebruiken. De ervaren monteurs van Autocentergent kunnen u in ieder geval adviseren en vakkundig een nieuwe trekhaak op uw auto monteren.

Vandaag een trekhaak laten monteren op uw wagen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met een nieuwe trekhaak gemonteerd op uw wagen.

Een 7 polige of 13 polige aansluiting?

Het verschil tussen een 7-polige en 13-polige aansluiting is dat een 13-polige over meer polen en daardoor functies beschikt. Een 7-polige voorziet een aanhangwagen van de basisverlichting zoals knipperlichten, remlichten en mistverlichting.

Wat is het verschil tussen een vaste en een afneembare trekhaak?

Een vaste trekhaak zit permanent aan uw auto vast terwijl u een afneembare trekhaak alleen onder uw auto plaatst wanneer u deze nodig hebt. Een afneembare trekhaak is hierdoor vaak wel iets duurder dan een vaste trekhaak.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om deskundig een nieuwe trekhaak te monteren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat onze ervaren techniekers uw trekhaak monteren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Trekhaak FAQ

Hoe werkt een trekhaak ?
Een trekhaak is een metalen haak achter een voertuig waarmee een aanhangwagen kan worden voortgetrokken. De verbinding moet mobiel blijven: de aanhangwagen moet om drie assen kunnen draaien (een eenwielige aanhangwagen om twee assen).
Waarom een trekhaak laten monteren ?
Als u besluit een trekhaak te laten monteren, hebt u daar vaak een specifieke reden voor: u wilt een caravan trekken, een boottrailer aankoppelen of een aanhangwagen vervoeren. Voor welke auto en voor welke toepassing u een trekhaak kiest, is de basis van de keuze. De ervaren monteurs van Autocentergent adviseren u graag en kunnen vakkundig een nieuwe trekhaak op uw auto monteren.
Waarom is een trekhaak zo duur ?
Aangezien het chassis en het ontwerp van verschillende typen en merken verschillen, kan één trekhaak niet voor alle auto's geschikt worden gemaakt. Naast de aanschaf van een trekhaak is ook de bedrading erg duur. Niet alleen de aanschaf, maar ook de montage zijn van invloed op de totale rekening van een nieuwe trekhaak.
Welke keuring voor trekhaak ?
Als u een kogelkoppeling voor een aanhangwagen van meer dan 750 kg installeert, moet u deze onmiddellijk na de installatie laten keuren. Er zal een volledige voertuiginspectie worden uitgevoerd en op het afgegeven keuringscertificaat zal het toegestane gebruik van de koppelinrichting worden vermeld.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen