Wij herstellen en vervangen

De uitlaat van je wagen

Een goed werkende uitlaat voor maximaal rijcomfort

Het uitlaatsysteem van een auto is belangrijk voor de goede werking van de motor, maar ook voor het beoogde rijcomfort. Niemand wil rondrijden in een auto die van een straat verderop te horen is en waarbij het lawaai irritant is voor de inzittenden. De motorprestaties zullen ook worden beïnvloed door een slecht functionerend uitlaatsysteem en dit is vooral merkbaar in het brandstofverbruik. Een moderne uitlaat heeft niet alleen een geluiddempende functie, maar is ook onderdeel van het motormanagement. De katalysator maakt ook deel uit van het uitlaatsysteem en de werking van de motor wordt mede bepaald door de gegevens van deze katalysator (lambdasonde).

Eerst identificeren we het probleem met het uitlaatsysteem van uw auto

Uitlaten zijn zeer robuust geconstrueerd en dat is nodig omdat ze bestand moeten zijn tegen tamelijk grote drukken en temperaturen. De uitlaatgassen kunnen temperaturen bereiken van 900 graden, hetgeen betekent dat een dergelijke uitlaat sterk blootstaat aan de invloeden van uitzetting en inkrimping. Ook de vele trillingen, veroorzaakt door de langsstromende uitlaatgassen en de beweging van de motor, maken dat het uitlaatsysteem tegen een stootje moet kunnen. Een veel voorkomend euvel zijn de ophangrubbers waar het geheel aan hangt en die soms doorsnijden met als gevolg dat de uitlaat tegen de carrosserie blijft bonken. Een dergelijke reparatie is betrekkelijk eenvoudig en kost veel minder. Anders is het wanneer er een gaslek in de demper of een van de pijpen zit. Ook die kunnen met wat laswerk worden gerepareerd, maar zo’n lek is al een voorbode voor de complete vervanging van de uitlaat. Het roesten is al begonnen en het is slechts een kwestie van tijd dat er op verschillende plaatsen lekkages zullen ontstaan.

Kom langs bij Autocentergent om een uitlaatprestatie en ophangingtest uit te laten voeren.

Hoe kan het uitlaatsysteem van mijn auto beschadigd raken?

Een uitlaatsysteem is een slijtageonderdeel dat kan gaan roesten. Dit gebeurt meestal het eerst in de buurt van de einddemper, omdat de gassen daar al gedeeltelijk zijn afgekoeld en de meeste condensatie plaatsvindt. Als gevolg van het roesten kunnen uiteindelijk gaten ontstaan; de uitlaat gaat dan lekken. U zult dit snel genoeg in het geluid horen. Als er kleine gaatjes zijn, kunnen die soms worden gelast of gedicht met een speciaal soort pasta. De ophangrubbers kunnen ook scheuren doordat ze uitdrogen en de ophangbeugels kunnen gaan roesten. Als deze het begeven, kan de uitlaat afbreken.

Vandaag uw uitlaat nog laten herstellen of vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe uitlaat gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw uitlaatsysteem te herstellen of vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Remblokken FAQ

Hoe herken ik een slecht remsysteem?
Een lekkend uitlaatsysteem is vrij eenvoudig te herkennen. Als u een brommend geluid hoort, uitlaatgassen in de auto ruikt of als de uitlaat een rammelend geluid maakt, duidt dit vaak op een lekkend uitlaatsysteem. Als u een echt groot lek hebt, kunt u het waarschijnlijk ook zien.
Kan ik blijven rondrijden met een defecte uitlaat ?
Rijden met een lekkende uitlaatpijp is zowel gevaarlijk als illegaal. Gevaarlijk omdat gassen uw interieur kunnen binnendringen en uw gezondheid en die van uw medepassagiers kunnen aantasten. In het geval van een ernstig beschadigde uitlaat is het zelfs illegaal omdat u geluidsoverlast veroorzaakt - u kunt hiervoor een boete krijgen.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
Kan ik zelf de uitlaat van mijn auto herstellen ?
Het uitlaatsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Voor het vervangen van de uitlaat is specialistisch gereedschap nodig en vaak zelfs een snijbrander. Ook moet u een brug tot uw beschikking hebben. Laat dit werk dus over aan een specialist als Autocentergent.
Wat zijn de kosten om het uitlaatsysteem te vervangen ?
De kosten van een uitlaatsysteem verschillen sterk per merk en model auto. Voor het monteren van een complete uitlaat moet u rekenen op 2 uur werk. Het vervangen van alleen de midden- of einddemper kost ook ongeveer een uur.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen