Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Auto keuringsdiensten

Z-platen Service

Uw wagen verplaatsen op de openbare weg

Maak gebruik van onze Z-platen om uw wagen te verplaatsen op de openbare weg, zonder in overtreding te zijn met de Belgische wetgeving. Door onze geregistreerde Z-platen te monteren op uw wagen, mag uw wagen zich verplaatsen van A naar B. Onze Z-platen (ook wel handelaarsplaten genoemd) zorgen ervoor dat dit wettelijk gebeurd en uw wagen bovendien verzekerd is op het moment de Z-platen gemonteerd zijn. 

Wanneer Z-platen gebruiken handig kan zijn ?

Tot ons uitgebreide dienstenpakket behoort ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze handelaarsplaten. Deze platen stellen u in staat uw auto van punt A naar punt B te rijden en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt wanneer u uw auto moet laten keuren voordat hij voorzien is van een kenteken.

Deze service is altijd verzekerd en geldig voor elke auto, ongeacht de motorinhoud. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Let op:
Bij gebruik van deze platen dient de eigenaar altijd in de auto aanwezig te zijn naast de monteur van Autocentergent.

Z-platen voor tweedehandskeuring (keuring voor verkoop)

Wanneer een voertuig tweedehands wordt verkocht, is het verplicht het te laten keuren. Deze keuring moet plaatsvinden voordat het voertuig op naam van de nieuwe eigenaar wordt gezet. Na de keuring wordt een occasieverslag opgesteld. Dit rapport geeft de nieuwe eigenaar een beter beeld van het voertuig dat hij wil kopen of inschrijven.

Voor welke voertuigen?
De keuring van gebruikte voertuigen vóór de registratie is verplicht voor

 • Personenauto’s
 • Lichte bedrijfsvoertuigen
 • Campeerwagens


De keuring vindt altijd plaats in een erkend keuringscentrum. Als u de wachttijd wilt verkorten, kunt u telefonisch of online een afspraak maken.

Z-platen keuring voor verkoop

179
Vanaf

Z platen keuring voor verkoop

 • Verplaatsing service regio Gent door Autocentergent
 • Kosten Z-platen
 • Kosten keuringsdienst (SBAT)
 • Terugbrengen wagen op locatie regio Gent
 • Kilometer toeslag buiten de regio: 1€/km
Een afspraak inplannen

Z-platen service verplaatsing

50
Vanaf

Z platen service verplaatsing

 • Wij verplaatsen uw wagen van A naar B
 • Start tarief voor regio Gent
 • Inclusief 10km binnen de regio Gent (start tarief)
 • 2,30€ per extra km, zowel voor heen als terug rit
 • Verplaatsing door Autocentergent
Een afspraak inplannen

Vandaag uw auto verplaatsen met onze Z-platen service

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, kunnen wij doen wat nodig is om aan uw vraag te voldoen.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent stelt alles in staat om uw wagen veilig te verplaatsen met onze Z-platen service. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Z-platen FAQ

Wat zijn Z platen ?
Een handelaarsplaat is een commerciële kentekenplaat die dient om uw wagen van de ene vestiging naar de andere te rijden. Op het gebruik van een handelaarsplaat betaalt de handelaar een jaarlijkse verkeersbelasting.
Welke soorten Z-platen bestaan er ?
Tot op heden bestaan er twee types van commerciële platen: de handelaarsplaat (“Z-plaat”) en de proefrittenplaat (“ZZ-plaat”). Die nummerplaten zijn mogelijk voor auto's, moto's, bromfietsen en aanhangwagens.
Wie kan een Z-plaat aanvragen ?
Constructeurs van en handelaars in motorvoertuigen en aanhangwagens kunnen een proefrittenplaat aanvragen bij de DIV. De proefrittenplaat is een jaar geldig en u moet deze tijdig vernieuwen.
Wie mag met Z-platen rijden ?
Een handelaarsplaat mag enkel gebruikt worden door: zelfstandige handelaars of familieleden die aangegeven zijn als helper. vennoten, beheerders en geranten. werknemers (mits een ondertekende toelating van de houder van de handelaarsplaat zich aan boord bevindt)
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?