Een volledige (electronische) diagnose

Auto Diagnose

Autocentergent zorgt voor een kwalitatieve diagnose van uw auto

Een volledige diagnose van uw auto is op verschillende momenten in zijn levenscyclus van belang. Als u op het punt staat een tweedehands auto te kopen of een heel lange reis gaat maken, kan een autodiagnose u voor onaangename verrassingen behoeden. Of heeft u een ongeval gehad met uw auto? Een controle van uw wagen door Autocentergent zorgt ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. Heeft u zelf uw auto hersteld of uw auto laten herstellen door een andere garage, waardoor je plots twijfels hebt? Of bent u niet zeker over de resterende levensduur van uw auto? Laat onze monteurs dan uw auto onderzoeken en wij zullen u alles vertellen wat u moet weten over de gezondheid ervan.

Of ga direct naar:

Wat mag u verwachten van een volledige diagnose ?

U bent van plan een tweedehandsvoertuig te kopen of u wilt uw auto voorbereiden op de verplichte technische keuring. Naast een uitgebreide proefrit wordt een globale controle uitgevoerd van de ophanging, het motorcompartiment en de elektronica. Gaat u een lange reis maken? Dan gaat de diagnose-expert na of u zonder zorgen met uw auto de weg op kunt. Ook een controle van de motorvloeistoffen (olie, remmen, koeling) komt erbij.

Hoogopgeleide monteurs die door jarenlange ervaring alle kneepjes van het vak beheersen. Wij zijn zeer gespecialiseerd in het interpreteren en analyseren van de meetgegevens om tot een gefundeerde conclusie te komen.

High-tech meetapparatuur en foutcodelezers. Deze apparatuur zorgt ervoor dat onze technici niets over het hoofd zien tijdens een onderzoek. Ze stellen ons in staat vast te stellen of uw auto ooit een zwaar ongeval heeft gehad, zware gebruiksschade heeft opgelopen of niet meer veilig genoeg is.

U kunt kiezen tussen een volledige diagnose en een diagnose op maat, afhankelijk van uw behoeften en wensen. Wat u ook kiest, Autocentergent streeft ernaar u budgetvriendelijke en correcte tarieven aan te bieden.

Meteen contact opnemen met Auto Center Gent

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Wij testen de goede werking van de elektronica met een universele foutcodelezer en een systeemtest voor de accu en het laadcircuit. Hiermee kunnen we storingen in het motorbesturingssysteem opsporen. Deze storingen kunnen leiden tot vermogensverlies, emissieproblemen, slechte prestaties en motorstoring. Het niet vroegtijdig detecteren van deze problematiek kan resulteren in hoge reparatiekosten. Daarnaast zoeken we naar fouten in andere systemen zoals ABS, airbag, … welke direct invloed hebben uw veiligheid.

We zetten uw auto op de brug zodat onze monteurs kunnen controleren op eventuele lekken aan de motor of versnellingsbak. We controleren ook op schade of roest en onderzoeken het uitlaatsysteem, de katalysator,… na.

Analyse van de uitlaatgassen die een impact hebben op het milieu. Bovendien kunnen afwijkingen in de emissies ook wijzen op verborgen gebreken.

De motorruimte is het hart van uw auto, een grondige en jaarlijkse diagnose kan de levensduur van uw auto verdubbelen! Onze monteurs voeren een intensieve controle uit om eventuele gebreken aan de auto op te sporen. We controleren op lekkages (olie, brandstof, koelvloeistof), we controleren het niveau en de kwaliteit van de vloeistoffen en we controleren de staat van de riemen, leidingen en omhulsels. Een jaarlijkse diagnose en onderhoud verlaagt de kans op motorpech met 80%.

Met behulp van geavanceerde technologie beoordelen onze monteurs de prestaties van de motor en de verliezen in de aandrijflijn. Onvoldoende vermogen kan wijzen op inwendige slijtage van de motor (compressie), problemen met de brandstoftoevoer, ontsteking, turbo of elektronische regeling.

Met gespecialiseerde apparatuur en technologie controleren en corrigeren wij de goede werking van uw verlichting.

Met behulp van een geometriebank controleren wij de conditie van de banden en de wieluitlijning. Afwijkingen veroorzaken problemen met het weggedrag van de auto en abnormale bandenslijtage.

Het controleren van de juiste werking van de remmen en de stuurinrichting is noodzakelijk om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te waarborgen. Ook controleren wij de wegligging en stabiliteit van de auto. We beoordelen de toestand van de schokdempers en kunnen eventuele slijtage van de ophanging opsporen.

Een grondige visuele inspectie maakt het mogelijk om slechte reparaties te identificeren en te beoordelen. Bovendien inventariseren we de aanwezigheid van roest en andere schade.

Onze monteurs controleren de juiste werking van de versnelling en koppeling door middel van een proefrit op de openbare weg. Een slechte werking kan leiden tot hoge reparatiekosten.

Door het gehele regelsysteem uitvoerig te testen, kunnen wij defecte of slecht functionerende componenten opsporen. De ervaring heeft ons geleerd dat defecten in het airconditioningsysteem duur kunnen uitvallen.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto diagnose FAQ

Hoelang duurt een volledige diagnose ?
Als u op afspraak komt, duurt een diagnose ongeveer 90 minuten. Dit kan soms worden verlengd als er ernstige problemen worden geconstateerd, of als de diagnose-expert het nodig acht om dubbele controles uit te voeren vanwege de staat van uw auto.
Wat zijn de kosten van een volledige diagnose?
De kosten van een volledige diagnose bij Autocentergent bedragen 100 euro. Hiermee positioneren wij ons niet alleen als expert, maar ook als de goedkoopste dienstverlener in de regio.
Diagnose op maat. Kan dat ?
Wilt u een intensieve diagnose op maat voor een specifiek probleem? Onze diagnose-experts helpen u graag verder. Met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur en technieken kunnen wij een diagnose op maat stellen.
Wanneer kan ik het best een diagnose laten stellen ?
U heeft een flauw vermoeden wat er stuk is aan uw auto, maar weet u dit wel zeker? Wellicht is het probleem al goed te verhelpen met een kleine ingreep en blijven hoge kosten bespaard gebleven. Leg het probleem van uw auto aan ons voor en onze experts zullen deskundig een diagnose voor uw auto uitvoeren. Zo weet u exact wat de verwachte kosten van de reparatie aan uw auto zullen zijn.
Een storingslampje gaat branden. Wat nu ?
U kunt een autodiagnose aanvragen wanneer de auto een storing geeft, maar het niet duidelijk is wat er precies mis is met de auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een lampje in uw dashboard brandt, bv. het lampje waardoor de motor een storing geeft, maar het is niet direct duidelijk wat er precies mis is met de motor. In dat geval kunt u een diagnose aanvragen om erachter te komen wat er gerepareerd moet worden.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen