Deskundige inspectie en vervanging

Waterpomp

Wanneer moet ik de waterpomp vervangen ?

Er zijn een aantal indicatoren die aangeven dat de waterpomp aan vervanging toe is. Ten eerste heb je een meter op je dashboard die de temperatuur van je koelvloeistof aangeeft. Deze moet geleidelijk oplopen tot 90 graden en daar blijven. Als dit niet gebeurt en de meter meteen naar 90 graden schiet, of de temperatuur blijft op een lagere of hogere temperatuur dan 90 graden? Dan is er een probleem, en de kans is groot dat het te maken heeft met de waterpomp of een ander element binnen je koelsysteem in de auto. U kunt het ook merken aan het brandstofverbruik van de auto, maar de meeste mensen merken het wanneer ze maandelijks of zelfs wekelijks de koelvloeistof moeten bijvullen omdat deze onder het minimumniveau is gezakt.

Het motorblok wordt gekoeld door de waterpomp die koelvloeistof door het motorblok pompt. Wanneer de motor warm wordt en de koelvloeistof een bepaalde temperatuur bereikt, gaat een klep van de thermostaat open.

Eerst identificeren we het probleem met de waterpomp

De functie van de waterpomp is van vitaal belang voor de werking van de motor in uw auto. De waterpomp zorgt ervoor dat de motor constant gekoeld kan worden, zodat de temperatuur van het blok rond de 90 graden blijft. Bij deze temperatuur werkt de motor optimaal, is er zo min mogelijk slijtage en wordt de brandstof optimaal omgezet in energie. Als de waterpomp niet op tijd wordt vervangen, zal dit niet meer het geval zijn.

Doorrijden met een auto waarvan de waterpomp vervangen had moeten worden, leidt in de meeste gevallen tot overkoken van de auto en zelfs tot brand.

Kom langs bij Autocentergent om een waterpomp test uit te laten voeren.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de waterpomp ?

De prijs voor het vervangen van de waterpomp hangt natuurlijk af van het model auto dat u hebt. Niet alleen de prijzen voor de waterpompen lopen uiteen, ook de prijzen voor het inbouwen zelf zijn zeer verschillend. Dit heeft te maken met de plaats van de waterpomp in de auto en het aantal uren dat gerekend wordt voor het vervangen van de waterpomp. Indien gewenst kunnen we ook de andere onderdelen van het koelsysteem controleren om te zien of er schade is en of deze vervangen moeten worden. In alle gevallen moet ook de koelvloeistof vervangen worden wanneer de waterpomp aan vervanging toe is.

Het vervangen van de waterpomp van een auto is geen eenvoudige klus. Zelfs de ervaren monteurs van Autocentergent hebben er veel werk aan, omdat het onderdeel vaak diep onder de motorkap is weggewerkt. Daarom zijn de kosten voor het vervangen van een waterpomp over het algemeen vrij hoog: er moet rekening worden gehouden met 300 – 1000 EUR.

Vandaag uw waterpomp nog laten vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe waterpomp gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw waterpomp te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Waterpomp FAQ

Wat is een waterpomp ?
De waterpomp is verantwoordelijk voor de continue koeling in watergekoelde motoren. Zij leidt de verwarmde koelvloeistof van het motorblok naar de radiator en het afgekoelde water terug naar de motor.
Hoe gaat een waterpomp kapot ?
Vervuilde koelvloeistof, niet-compatibele koelvloeistof of een mengsel van koelvloeistoffen met verschillende chemische samenstelling leidt tot voortijdige uitval van de waterpomp. Dit soort vervuiling komt meestal voor bij onvoldoende onderhouden koelsystemen.
Kan ik blijven rijden met een defecte waterpomp ?
De waterpomp is een kritiek onderdeel van uw auto. Wanneer de waterpomp defect is, kunt u niet verder blijven rijden en moet deze zo snel mogelijk worden vervangen.
Hoe weet je of de waterpomp defect is ?
Als u merkt dat het koelsysteem voortdurend moet worden bijgevuld. Als u de koelvloeistof niet bijvult, gaat er een lampje branden om u te waarschuwen dat de motor te heet is. U kunt ook de temperatuurmeter op het dashboard in het rood zien oplopen. Als deze waarschuwingssystemen niet werken, begint de motor te koken en komen er stoomwolken onder de motorkap vandaan. Als u koelvloeistof bijvult, zult u merken dat het peil weer daalt.
Kan ik een vervangwagen krijgen ?
Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen