Problemen met het EGR systeem

Diagnose

Wat is het EGR systeem en wat is de EGR klep ?

Elke auto, met zowel een benzine- als een dieselmotor, heeft een EGR-systeem. Via de EGR-klep kan het motormanagementsysteem de uitlaatgassen terug de motor in sturen. Met andere woorden, een uitlaatgasrecirculatiesysteem met en/of zonder roetfilter (DPF) en AdBlue-systeem. De EGR-klep stelt het motormanagementsysteem in staat een hoeveelheid uitlaatgassen van achter de gasklep terug de motor in te sturen. Dit klinkt misschien vreemd en inefficiënt, maar het heeft zijn voordelen.

Een normale werking van het EGR systeem

De functie van de EGR-klep is om uitlaatgassen toe te voegen aan de lucht die terug de motor in gaan. Deze uitlaatgassen bevatten geen zuurstof meer. Alleen gassen zoals stikstof N2), kooldioxide (CO2) en kleine hoeveelheden van andere oxiden. Al deze gassen maken geen deel meer uit van het verbrandingsproces.

Dit hele volume gas dat de motor binnenkomt, bevat relatief weinig zuurstof door de toevoeging van de uitlaatgassen. Als gevolg daarvan zal het motormanagement ook minder brandstof toevoegen. Omdat de verhouding tussen brandstof en totaal gasvolume lager is, zal de door verbranding opgewekte warmte lager en/of hoger zijn door het al dan niet toevoegen van een dubbele inspuiting. Dit is om ervoor te zorgen dat het regeneratieproces kan worden gestart indien nodig.

Bij een lagere temperatuur zal de ontsteking langzamer verlopen. Bij een hogere temperatuur zal de ontsteking aanzienlijk sneller verlopen, wat het regeneratieproces versnelt.

Het motormanagement moet hiervoor het ontstekingstijdstip corrigeren. Een tragere verbranding betekent een vroegere ontsteking, zodat de piekdruk in de cilinder op het juiste moment kan optreden. Een ander effect van een lagere verbrandingstemperatuur is dat er minder stikstofoxiden (NOx) worden gevormd, wat goed is voor de kwaliteit van de uitlaatgassen en dus beter voor het milieu.

Problemen met EGR / ROETFILTER? Neem dan meteen contact op met Auto Center Gent

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

In welke omstandigheden wordt het EGR systeem niet gebruikt

Als de motor optimaal moet koppelen en vermogen moet leveren, is het niet mogelijk uitlaatgassen toe te voegen. In deze situatie moet maximale energie worden geleverd en is dus zo veel mogelijk zuurstof en brandstof nodig.

Wanneer de motor stationair draait, wordt de EGR-klep niet gebruikt. Het stationaire toerental is voor de ECU (Electronic Control Unit van de motor) een moeilijk te regelen gebied. Er kan slechts gebruik worden gemaakt van zeer kleine hoeveelheden buitenlucht en dus zuurstof. Een goed mengsel is dan moeilijk te verkrijgen. Wanneer het stationair toerental te laag is, is het bijna onmogelijk om uitlaatgassen terug te winnen.

In veel gevallen treden EGR-problemen ook op in combinatie met de roetfilter en het adBlue-systeem. Het EGR systeem kan oververhit raken en door roetophoping (als de roetfilter verstopt is) trager gaan werken (door vervuiling en slijtage) en daardoor diverse foutcodes geven. Als dit systeem langdurig niet goed functioneert, kan de roetophoping enorme problemen veroorzaken in en rond de gasklep, de roetfilter, het partiële adBlue systeem en het inlaatspruitstuk.

Hoe EGR problemen voorkomen ?

Om problemen met het EGR-systeem te voorkomen, kunnen verschillende procedures worden gevolgd, waaronder:

  • Regeneratie van de roetfilter / deeltjesfilter
  • Vervangen van de roetfilter / deeltjesfilter
  • Roetfilter / deeltjesfilter verwijderen
  • Reinigen van de roetfilter / deeltjesfilter
  • Vervangen van de EGR-klep
  • EGR klep reinigen
  • EGR klep afsluiten
  • EGR systeem herprogrammeren
  • ERG systeem wegschrijven

Net als bij andere mogelijke problemen met uw auto, is het noodzakelijk een diagnose te stellen voordat de juiste procedure wordt opgesteld.

Diagnose van het EGR systeem

Denkt u dat er iets mis is met het EGR systeem van uw auto of wilt u het EGR systeem laten optimaliseren? Dan is het raadzaam om uw auto zo snel mogelijk te laten controleren. Om  vast te stellen wat het probleem is met het EGR systeem, moet de auto in de garage worden aangesloten op onze diagnoseapparatuur. Deze apparatuur leest de storing uit het geheugen van uw auto, zodat duidelijk wordt in welk deel van het EGR systeem de storing gezocht moet worden.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste diagnose- en chiptuning apparatuur om uw auto uit te lezen en deskundige monteurs om storingen op te lossen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Heeft uw wagen een probleem met de roetfilter of het EGR systeem? Maak dan een afspraak en laat ons het probleem voor u verhelpen!

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto diagnose FAQ

Hoelang duurt een volledige diagnose ?
Als u op afspraak komt, duurt een diagnose ongeveer 90 minuten. Dit kan soms worden verlengd als er ernstige problemen worden geconstateerd, of als de diagnose-expert het nodig acht om dubbele controles uit te voeren vanwege de staat van uw auto.
Wat zijn de kosten van een volledige diagnose?
De kosten van een volledige diagnose bij Autocentergent bedragen 100 euro. Hiermee positioneren wij ons niet alleen als expert, maar ook als de goedkoopste dienstverlener in de regio.
Diagnose op maat. Kan dat ?
Wilt u een intensieve diagnose op maat voor een specifiek probleem? Onze diagnose-experts helpen u graag verder. Met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur en technieken kunnen wij een diagnose op maat stellen.
Wanneer kan ik het best een diagnose laten stellen ?
U heeft een flauw vermoeden wat er stuk is aan uw auto, maar weet u dit wel zeker? Wellicht is het probleem al goed te verhelpen met een kleine ingreep en blijven hoge kosten bespaard gebleven. Leg het probleem van uw auto aan ons voor en onze experts zullen deskundig een diagnose voor uw auto uitvoeren. Zo weet u exact wat de verwachte kosten van de reparatie aan uw auto zullen zijn.
Een storingslampje gaat branden. Wat nu ?
U kunt een autodiagnose aanvragen wanneer de auto een storing geeft, maar het niet duidelijk is wat er precies mis is met de auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een lampje in uw dashboard brandt, bv. het lampje waardoor de motor een storing geeft, maar het is niet direct duidelijk wat er precies mis is met de motor. In dat geval kunt u een diagnose aanvragen om erachter te komen wat er gerepareerd moet worden.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen