Problemen met de roetfilter of DPF

Diagnose

Wat is het roetfilter systeem of DPF ?

Een roetfilter systeem (ook wel deeltjesfilter systeem genoemd) of DPF (Diesel Particulate Filter) is alleen te vinden bij dieselmotoren. Het kan al dan niet gecombineerd zijn met andere systemen zoals een EGR-systeem en een AdBlue-systeem. Het aantal systemen neemt in de loop der jaren echter alleen maar af. Dit om te voldoen aan de steeds strengere euro norm (elk jaar strengere milieueisen).

Een normale werking van het roetfilter systeem

Je hebt zelfgenererende roetfiltersystemen en nieuwere systemen in combinatie met het Adblue-systeem. Het enige doel van het roetfiltersysteem is om roetdeeltjes tegen te houden die afkomstig zijn van het verbrandingsproces van het motorwerk. Roet is het bewijs van een onvolledige verbranding in deze cyclus van het motorwerk. Hierdoor zijn de roetdeeltjes te groot en houdt het systeem ze tegen.

Roetfilter problemen? Neem dan meteen contact op met Auto Center Gent

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Een half-open roetfilter systeem

Een halfopen roetfiltersysteem wordt vooral gebruikt voor oudere auto’s waarvoor nog geen roetfilter is ontworpen. De Vlaamse overheid biedt nu premies aan voor de installatie van zo’n systeem. Als u een halfopen roetfilter laat inbouwen in een bestaande auto, krijgt u die terugbetaald door de Vlaamse overheid. Beperkt tot een maximum van 600 euro.  Neem contact op met Autocentergent om na te gaan of u in aanmerking komt voor de premie.

De roetfilter laten verwijderen

Een roetfilter is een auto-onderdeel dat in de uitlaat van uw dieselauto wordt gemonteerd. Deze roetfilter houdt het roet tegen dat door de verbrandingsmotor wordt geproduceerd. Dit is goed voor het milieu, maar schadelijk voor uw dieselauto! 

Door de software van de motor aan te passen, kunnen we onderdelen in de auto uitschakelen of optimaliseren. Autocentergent heeft diverse software voor het optimaliseren van uw auto. Ook kunnen wij uw auto voorzien van de nodige chiptuning voor brandstofbesparing of meer vermogen!

Diagnose van het roetfilter systeem

Denkt u dat er iets mis is met het roetfilter systeem van uw auto of wenst u de brandstof te besparen in combinatie met meer vermogen? Dan is het raadzaam om uw auto zo snel mogelijk te laten controleren. Om  vast te stellen wat het probleem is met het roetfilter systeem, moet de auto in de garage worden aangesloten op onze diagnoseapparatuur. Deze apparatuur leest eventuele storingen uit het geheugen van uw auto, zodat duidelijk wordt in welk deel van het roetfilter systeem de storing gezocht moet worden.

 

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste diagnose- en chiptuning apparatuur om uw auto uit te lezen en deskundige monteurs om storingen op te lossen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Heeft uw wagen een probleem met de roetfilter of het EGR systeem? Maak dan een afspraak en laat ons het probleem voor u verhelpen!

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto diagnose FAQ

Hoelang duurt een volledige diagnose ?
Als u op afspraak komt, duurt een diagnose ongeveer 90 minuten. Dit kan soms worden verlengd als er ernstige problemen worden geconstateerd, of als de diagnose-expert het nodig acht om dubbele controles uit te voeren vanwege de staat van uw auto.
Wat zijn de kosten van een volledige diagnose?
De kosten van een volledige diagnose bij Autocentergent bedragen 100 euro. Hiermee positioneren wij ons niet alleen als expert, maar ook als de goedkoopste dienstverlener in de regio.
Diagnose op maat. Kan dat ?
Wilt u een intensieve diagnose op maat voor een specifiek probleem? Onze diagnose-experts helpen u graag verder. Met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur en technieken kunnen wij een diagnose op maat stellen.
Wanneer kan ik het best een diagnose laten stellen ?
U heeft een flauw vermoeden wat er stuk is aan uw auto, maar weet u dit wel zeker? Wellicht is het probleem al goed te verhelpen met een kleine ingreep en blijven hoge kosten bespaard gebleven. Leg het probleem van uw auto aan ons voor en onze experts zullen deskundig een diagnose voor uw auto uitvoeren. Zo weet u exact wat de verwachte kosten van de reparatie aan uw auto zullen zijn.
Een storingslampje gaat branden. Wat nu ?
U kunt een autodiagnose aanvragen wanneer de auto een storing geeft, maar het niet duidelijk is wat er precies mis is met de auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een lampje in uw dashboard brandt, bv. het lampje waardoor de motor een storing geeft, maar het is niet direct duidelijk wat er precies mis is met de motor. In dat geval kunt u een diagnose aanvragen om erachter te komen wat er gerepareerd moet worden.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen