FAQ

Hoelang duurt een volledige diagnose ?

Als u op afspraak komt, duurt een diagnose ongeveer 90 minuten. Dit kan soms worden verlengd als er ernstige problemen worden geconstateerd, of als de diagnose-expert het nodig acht om dubbele controles uit te voeren vanwege de staat van uw auto.

Wat zijn de kosten van een volledige diagnose?

De kosten van een volledige diagnose bij Autocentergent bedragen 100 euro. Hiermee positioneren wij ons niet alleen als expert, maar ook als de goedkoopste dienstverlener in de regio.

Diagnose op maat. Kan dat ?
Wilt u een intensieve diagnose op maat voor een specifiek probleem? Onze diagnose-experts helpen u graag verder. Met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur en technieken kunnen wij een diagnose op maat stellen.
 
Wanneer kan ik het best een diagnose laten stellen ?

U heeft een flauw vermoeden wat er stuk is aan uw auto, maar weet u dit wel zeker? Wellicht is het probleem al goed te verhelpen met een kleine ingreep en blijven hoge kosten bespaard gebleven. Leg het probleem van uw auto aan ons voor en onze experts zullen deskundig een diagnose voor uw auto uitvoeren. Zo weet u exact wat de verwachte kosten van de reparatie aan uw auto zullen zijn.

Een storingslampje gaat branden. Wat nu ?
U kunt een autodiagnose aanvragen wanneer de auto een storing geeft, maar het niet duidelijk is wat er precies mis is met de auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een lampje in uw dashboard brandt, bv. het lampje waardoor de motor een storing geeft, maar het is niet direct duidelijk wat er precies mis is met de motor. In dat geval kunt u een diagnose aanvragen om erachter te komen wat er gerepareerd moet worden.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen
Waarom is een auto onderhoud belangrijk ?

Door uw auto op tijd te laten onderhouden, kunt u pech, onveilige situaties en dure reparaties voorkomen. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? De ervaren monteurs van Autocentergent voeren onderhoud uit aan alle merken auto's. Dus welk merk u ook rijdt, u kunt uw auto altijd naar Autocentergent brengen.

Hoe lang duurt een klein auto onderhoud ?

Bij een kleine auto-onderhoudsbeurt worden gemiddeld 25 aspecten gecontroleerd. Dit duurt gemiddeld zo'n dertig tot zestig minuten.

Hoe lang duurt een groot auto onderhoud ?

Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt de hele auto nagekeken. Dit duurt meestal een halve dag. Brengt u uw auto 's ochtends bij Autocentergent langs voor een complete auto servicebeurt? In de meeste gevallen kunt u de auto aan het eind van de dag ophalen.

Wat kost een auto onderhoud in het algemeen?

Dat hangt af van de staat van de auto en of u voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op goede werking en worden ook de wielen nagekeken.

Wanneer moet ik een auto onderhoud laten uitvoeren ?

Een klein onderhoud is meestal nodig om de 15.000 km – 20.000 km. Een groot onderhoud is meestal nodig om de 2 jaar of iedere 30.000 km.

Wat zijn de kosten van auto reparatie ?
Onderdelen variëren tussen verschillende automerken Als u een auto reparatie wilt laten verrichten, kunt u vrijblijvend een offerte laten opmaken in onze garage herstelplaats. Dit geldt ook voor anderen diensten zoals de keuring, carrosserieschade, klein onderhoud of groot onderhoud.
 
Hoe lang duurt een auto reparatie ?

Afhankelijk van het probleem en de beschikbaarheid van de onderdelen kan de reparatie gemiddeld 1-2 werkdagen duren. Bij nalevering van onderdelen kan dit tot 7 werkdagen duren.

Moet ik naar de merkdealer voor reparatie ?
Indien uw auto nog onder garantie valt en u een technisch probleem heeft, waarvan u vermoed dat deze gedekt, kan u het beste naar de merkdealer gaan. In ieder ander geval, kan u vrijblijvend naar Autocentergent komen. Onze ervaren monteurs zullen na het uitvoeren van een grondige diagnose een correct prijsbestek opmaken. Autocentergent werkt niet alleen sneller dan de normale merkdealer, maar is vaak tot 40% voordeliger.
Hoe kan ik mijn auto laten herstellen ?

Uw wagen laten herstellen kan heel eenvoudig. Neem vrijblijvend contact op met ons per telefoon en vul het afspraak inplannen formulier op onze website in. Na bevestiging van uw afspraak, komt u langs in onze garage op het afgesproken tijdstip en zullen wij na het uitvoeren van een grondige diagnose een offerte voor reparatie op maat aanbieden. U beslist om al dan niet door te gaan met de reparatie van uw auto.

Ik kan mijn auto niet (meer) verplaatsen. Wat nu ?

Indien u uw auto niet meer kan verplaatsen, kan u beroep doen op onze takeldienst om uw auto naar onze herstelplaats te laten transporteren. Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met onze klantendienst.

Wat is chiptuning ?

Chiptuning is een manier om de prestaties van de motor van uw auto te verbeteren. De motor kan zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler worden gemaakt. Het is eigenlijk een manier om uw motor te optimaliseren.

Hoe werkt chiptuning ?

Elke automotor heeft een maximaal vermogen. In de fabriek worden deze prestaties uitvoerig getest, zodat er geen fouten kunnen optreden wanneer de motoren in de auto's worden ingebouwd en de auto's worden verkocht. Daartoe wordt voor elke motor een zogenaamde "veiligheidsmarge" vastgesteld. Dit betekent niet meer dan dat de prestaties van een motor worden beperkt tot een zodanig niveau dat zich geen problemen met de motoren kunnen voordoen. Dit wordt gedeeltelijk gedaan om ervoor te zorgen dat de motor onder zware omstandigheden en met slechte vloeistoffen (olie en brandstof) nog goed kan functioneren. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximumgrens ligt van wat de motor werkelijk aankan.

Wat gebeurt er bij chiptuning ?

Als u besluit chiptuning toe te passen, moet dit gebeuren door een betrouwbare tuner die zijn vak verstaat. Als dit niet gebeurt en het gaat fout, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de motor! Bij Autocenter Gent hebben wij jarenlange ervaring met chiptuning en maken we gebruik van de nieuwste chiptuning technieken. De ECU module heeft limieten voor elk type prestatie. Bij het chiptunen van uw auto worden deze limieten geoptimaliseerd naar hogere getallen, zodat u een snellere, efficiëntere en soepelere motor krijgt. In het algemeen zal de motor dus prettiger werken.

Is chiptuning veilig ?

Wanneer een aangepaste afstelling wordt gebruikt, is chiptuning zeker veilig. Autofabrikanten produceren verbrandingsmotoren en software met een zodanige marge, dat de auto over de hele wereld hetzelfde kan presteren. Bij custom tuning kijken we naar de live data. Op basis daarvan wordt een veilige aanpassing gemaakt. In deze live data kunnen zaken als pingelen en uitlaattemperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden, zodat een veilige tuning gerealiseerd kan worden. Er zijn echter tuners die tot het uiterste gaan van wat een motor kan leveren. Wanneer er geen andere aanpassingen aan de motor zelf worden gedaan, zal de motor sneller slijten dan bij een uitgebalanceerde tuning.

Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden ?
Chiptuning kan inderdaad ongedaan (overschreven) worden. Wanneer de dealer bijvoorbeeld een update uitvoert, wordt deze over de tuning heen geschreven. De auto heeft dan de meest recente en originele software, maar de tuning is dan verdwenen.
 
Wat zijn de kosten om carrosserie schade te herstellen ?
Schade aan uw carrosserie is nooit prettig, en de onvermijdelijke kosten van de reparatie dragen daar zeker aan bij. Wanneer u uw bumper beschadigt, krassen op de lak maakt of iets met uw zijspiegel raakt, denkt u meestal: "hoeveel gaat dat kosten? De uiteindelijke prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het soort schade dat u heeft opgelopen. Over het algemeen hanteren wij bij Autocenter Gent 3 verschillende soorten schadegevallen:
<br><br>
<li>1. Krasschade (Prijzen vanaf 150 €)
<li>2. Deukschade (Prijzen vanaf 350 €)
<li>3. Zware schade (Maak een offerte)
<br><br>
De wereld van carrosserieherstellingen evolueert voortdurend. Nieuwe technologieën zijn soms sneller of goedkoper, maar auto's worden complexer. Bij Autocenter Gent maken we altijd een offerte voor we aan de slag gaan. Zo weet u altijd op voorhand wat de mogelijke kosten van uw carrosserieherstelling zullen zijn.
Hoe lang duurt een carrosserie reparatie ?

1. Krasschade (meestal dezelfde dag nog afgewerkt. Prijzen vanaf 150 €)<br>
2. Deukschade (meestal de volgende dag klaar. Prijzen vanaf 350 €)<br>
3. Zware schade (meestal binnen een week klaar. Maak een offerte)

Moet ik naar de merkdealer om carrosserie schade te herstellen ?
Als uw auto nog onder garantie valt en u heeft schade, waarvan u vermoedt dat deze onder de garantie valt, kunt u het beste naar de merkdealer gaan. In alle andere gevallen kunt u vrijblijvend bij Autocentergent terecht. Onze ervaren carrosserieherstellers zullen eerst een offerte opmaken, alvorens de beschadigde carrosserie te herstellen. Autocentergent werkt niet alleen sneller dan de normale merkdealer, maar is vaak tot wel 40% goedkoper.
Wat is polijsten ?

Bij het polijsten van een auto is het mogelijk om kleine krasjes en doffe plekken te verwijderen. In wezen verwijder je een heel dun laagje lak, zodat er weer een mooie, frisse laag tevoorschijn komt.

Hoe vaak een auto laten polijsten ?

Ons advies is om uw auto 4 keer per jaar licht mechanisch te laten poetsen om niet alleen het vuil in de lak van de auto te verwijderen, maar ook de swirls die, zoals gezegd, ontstaan bij het wassen van de auto. Het is ook verstandig om zo nu en dan de lak van de auto te controleren/voelen. Als langdurig polijsten wordt uitgesteld, zal een lichte machinale polijstbeurt niet voldoende zijn, in welk geval meerdere polijststappen zullen moeten worden gevolgd om weer een schitterende laklaag te krijgen.

Wat is de periodieke auto keuring ?

Voertuigen dienen - na inschrijving - in vastgestelde periodes voor een technische keuring in een keuringsstation naar keuze te worden voorgereden.
<br><br>
Voor de periodieke keuring wordt een uitnodiging naar de eigenaar (titularis of naam waarop het voertuig werd ingeschreven) verstuurd.

Waarom een tweedehandskeuring (keuring voor verkoop) ?

Bij de verkoop van een tweedehandsauto is een keuring voor verkoop (tweedehandskeuring) verplicht voordat het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar (houder) kan worden geregistreerd. Soms kan het voorkomen dat u een tweedehandswagen heeft gekocht, maar dat u deze niet kan verplaatsen omdat u nog geen kentekenplaten heeft. In dit geval kan Autocentergent uw wagen verplaatsen met erkende Z platen (voor autodealers) en de wagen officieel laten keuren voor verkoop.

Herkeuring van uw wagen nodig ?

Een herkeuring moet plaatsvinden wanneer op het ogenblik van de keuring een certificaat met beperkte geldigheid of beperkte verspreiding is afgegeven. Dit is een rood certificaat (met een geldigheidsduur beperkt tot 15 dagen of een rijverbod) of een groen certificaat met een geldigheidsduur beperkt tot 3 maanden. Op deze keuringsbewijzen vindt u de elementen die aanleiding geven tot de herkeuring.
<br><br>
Het doel van de herkeuring is na te gaan of de vastgestelde tekortkomingen zijn verholpen, zodat een groen certificaat met normale geldigheid kan worden afgegeven.
<br><br>
Indien uw voertuig niet positief is gekeurd door de technische keuringsdienst, kan Autocentergent de nodige stappen ondernemen om uw voertuig technisch in orde te brengen en vervolgens de herkeuring van uw voertuig voor u laten uitvoeren. Op deze manier ontzorgen wij u van alle rompslomp die komt kijken bij de keuring en herkeuring van uw auto.

Geen uitnodiging voor keuring ontvangen ?

In principe wordt voor elke periodieke keuring een uitnodiging verzonden. De uitnodiging wordt 4 à 5 weken vóór de uiterste geldigheidsdatum verzonden.
Het ontbreken van een uitnodiging kan niet ingeroepen worden om het gebruik van een voertuig zonder geldig keuringsbewijs te rechtvaardigen. Het is aangewezen om zelf de datum in het oog te houden wanneer het voertuig onderworpen is aan de jaarlijkse keuring.
<br><br>
Het voertuig kan steeds zonder uitnodiging ter keuring worden voorgereden. Alle voertuigen uitgezonderd taxi's, lesvoertuigen, ziekenauto's, bussen kunnen tot 2 maanden vóór de geldigheidsdatum voorgereden worden zonder wijziging van de referentiedatum. De taxi's, lesvoertuigen, ziekenauto's en bussen slechts 1 maand.
<br><br>
Autocentergent houdt een database bij van al haar klanten en de technische keuringsdatum. Wij nemen net zoals de technische keuring op voorhand contact met u op om na te gaan of wij u verder kunnen helpen bij uw technische of pre technische keuring.

Auto verplaatsen met Z platen ?

Indien wij uw voertuig dienen te verplaatsen of naar de technische keuring te brengen met onze z-platen, dan rijden wij altijd met u mee. Dit is vaak de enigste oplossing als u bijvoorbeeld uw auto heeft verkocht of een auto tweedehands heeft gekocht zonder verkoopkeuring.

Heeft u een andere vraag ?

Uw vragen over auto's worden beantwoord door onze ervaren monteurs.
[contact-form-7 id="2225"]