Remproblemen en remonderhoud

Remproblemen en remonderhoud

De remmen van uw voertuig werken hard elke keer dat u rijdt. Wanneer u vertraagt in het verkeer, stopt voor een rood licht, of snel moet stoppen vanwege een obstakel op de weg, zijn uw remmen aan het werk. Na verloop van tijd veroorzaakt het gebruik van uw remmen normale slijtage, waardoor ze ineffectief of onbruikbaar kunnen worden. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw remsysteem te laten uitvoeren om uw remmen in topconditie te houden, en te zorgen voor veilige rijomstandigheden voor u en uw gezin.

Het belang van betrouwbare remmen

Het remsysteem in uw auto bestaat uit een schijf, ook wel rotor genoemd, een remklauw en het remblok. Vanuit de auto lijkt het alsof er alleen maar een druk op het rempedaal gebeurt, en het voertuig stopt. Maar binnenin de auto stuurt dit ingetrapte pedaal remvloeistof door de remleidingen terwijl een zuiger in de hoofdremcilinder beweegt. Wanneer de zuigers in de remklauw in beweging worden gebracht, duwt de remschoen tegen de rotor, waardoor wrijving op de remtrommel ontstaat. In wezen zal deze druk, veroorzaakt door uw remblok op de trommel, de rol van uw voertuig vertragen en er uiteindelijk voor zorgen dat het tot stilstand komt.

Zo kunt u zien dat uw remmen door veel meer worden aangedreven dan door een simpele druk op de pedaal. Er zijn veel factoren nodig om uw auto veilig en tijdig op de weg tot stilstand te brengen.

Manager – Thiery VD,
 

De prijs is belangrijk

Helaas zorgt de wrijving van uw remmen ervoor dat uw remblokken na verloop van tijd slijten, en dat ze steeds opnieuw moeten worden vervangen. Dit is een normaal onderdeel van de preventieve onderhoudsroutine die u met uw remsysteem moet uitvoeren.

Natuurlijk betekent dit dat u wat geld moet uitgeven om uw auto in orde te houden en u elke dag veilig thuis te brengen. Het kiezen voor een betrouwbare en betaalbare garage is dus van belang.

 

Waarom kiezen voor Autocenter Gent?

Autocentergent voert altijd eerst een complete diagnose van uw remsysteem uit, om de remkracht en kwaliteit van uw remsysteem in kaart te brengen. Hierbij wordt zowel gebruik gemaakt van menselijke controle als van computergestuurde hulpmiddelen. Zodra de monteur de exacte staat van uw remsysteem kent, wordt er een vrijblijvende offerte gemaakt.

Pas als u akkoord gaat met de voorgestelde prijsopgave gaan onze monteurs aan de slag. Een rembeurt inclusief het verversen van de remolie kost gemiddeld €100 en kan binnen enkele uren worden uitgevoerd.

Autocenter Gent