Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij inspecteren en vervangen

De bougies van je wagen

Goede werkende bougies voor benzine motoren

Verbrandingsmotoren danken hun naam aan het feit dat de nodige brandstof in de respectieve cilinderkamers wordt verbrand. De daarbij vrijkomende gassen zetten de cilinders in beweging en stellen de motor in staat de verkregen energie over te brengen op de wielen voor de aandrijving. Benzinemotoren krijgen hulp bij de ontsteking in de vorm van een vonk die door de bougies wordt opgewekt. De vereiste vonk is zeer belangrijk omdat zij de verbranding van de benzine beïnvloedt. Daarom is het belangrijk dat de bougies in goede staat zijn en dat de motor optimaal presteert.

De hoge spanningen en natuurlijk de grote hitte van de motor waaraan elke bougie wordt blootgesteld, zorgen ervoor dat er op een gegeven moment defecten kunnen optreden en bijvoorbeeld de isolatie haar werk niet meer goed kan doen. Het grootste probleem is de slijtage aan de contactpunten van beide elektroden. De noodzakelijke tussenruimte moet altijd worden aangepast aan de specificaties van het type motor en is een van de punten die bij het groot onderhoud van een auto aan de orde komen. Voordat de bougies moeten worden vervangen, kan de spleet tussen de elektroden voortdurend worden bijgesteld, maar aan deze mogelijkheid komt een einde wanneer door slijtage de totale functie van de bougie teniet wordt gedaan.

Zijn uw bougies aan vervanging toe?

Als een bougie versleten is, kunt u dit vaak herkennen aan een aantal symptomen. Het meest voorkomende symptoom is een haperende ontsteking. En in sommige gevallen wil de auto niet eens starten. De bougies moeten vonken om de motor te laten ontbranden.

Officieel is geen directe kilometerstand of tijdsperiode verbonden aan het vervangen van bougies. Meestal geeft de fabrikant in het onderhoudsboekje aan bij welke kilometerstand u de bougies moet vervangen, maar dat is meer een richtlijn dan een regel. De praktijk leert ons echter dat een gemiddelde (nieuwe) set bougies ongeveer 50.000 kilometer mee gaat. Bougies van edelmetaal gaan vaak tot 75.000 kilometer mee. Het is dus verstandig om bougies na 50.000 tot 60.000 kilometer te vervangen.

Kom langs bij Autocentergent om een bougietest uit te laten voeren.

Wat zorgt voor de slijtage van bougies ?

Een auto waarmee hoofdzakelijk op autosnelwegen wordt gereden, zal over bougies beschikken die in een veel betere staat verkeren dan die welke hoofdzakelijk voor korte stadsritten worden gebruikt. De eerste tekenen van vervanging van de bougies zijn een verhoogd brandstofverbruik, een tragere acceleratie dan normaal en een motor die onregelmatig stationair draait. Om de exacte conditie van de bougies te bepalen, moeten ze worden verwijderd. Als blijkt dat de afstand tussen de twee elektroden niet meer kan worden bijgesteld als gevolg van overmatige slijtage, is het tijd om de bougies te vervangen. Defecten in de isolatie zullen ook merkbaar zijn aan de kleine brandplekken waar de vonk voortijdig overspringt naar het motorblok. Als u bij Autocentergent een grote onderhoudsbeurt laat uitvoeren, inspecteren onze monteurs de conditie van de bougies en worden tegelijkertijd alle andere onderdelen van het ontstekingssysteem gecontroleerd.

Vandaag uw bougies laten inspecteren en vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe bougies gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw bougies te inspecteren of vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Bougies FAQ

Hoe herken je defecte bougies ?
U kunt zelf nagaan of er een probleem is, door te letten op de volgende vijf symptomen van versleten bougies:
 • De auto trekt minder goed op.
 • Een hoger brandstofverbruik.
 • Sputterende of haperende motor.
 • Motorstoringslampje gaat branden.
 • Moeilijk startende motor of uitvallen tijdens stationair draaien.
 • Wat doet een bougie in mijn auto ?
  De bougie is een onderdeel van het ontstekingssysteem van een mengselmotor; zij ontsteekt het samengeperste lucht-brandstofmengsel in de mengselmotor door middel van een elektrische vonk.
  Kan in met defecte bougies blijven rondrijden ?
  Wacht nooit te lang met het vervangen van bougies en vraag de monteurs van Autocentergent om de conditie ervan te bekijken. Het vervangingsinterval van de fabrikant is indicatief en de rijomstandigheden zullen voor een groot deel de levensduur van de bougie bepalen. Kies alleen de beste kwaliteit en voorkom problemen met andere onderdelen van het ontstekingssysteem.
  Wat zijn de kosten de bougies te laten vervangen ?
  Het vervangen van bougies brengt natuurlijk kosten met zich mee. Het is echter goed om te weten dat dit niet de duurste vervanging is. Het laten vervangen van de bougies door Autocentergent kost vaak tussen de €100 en €200. Hoeveel het daadwerkelijk kost is afhankelijk van het type auto dat u heeft en het type bougie.
  Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
  Bel nu voor al je vragen?