Premium Carwash

Cardetailing - Lakbehandeling

Onze Premium Carwash

Autocentergent is ook jouw Carwashcentergent, met ons team kunnen wij niet alleen jouw auto onderhouden en repareren, maar hebben wij ook de mogelijkheid om deze tot in de puntjes te reinigen. Met een aparte geclassificeerde wascabine maken wij jouw auto weer net zo netjes als de dag dat je hem nieuw uit de garage reed. Naast de normale interieur en exterieur carwash diensten zijn wij verder gespecialiseerd in dieptereiniging van het interieur met stoom, waarbij wij zelfs de stoelen demonteren om tot een perfect resultaat te komen. Heeft jouw auto lichte krasjes of is de glans verdwenen, dan kunnen wij je van dienst zijn met onze gespecialiseerde car detailing service, waarbij wij de lak van de auto intensief zullen behandelen, polijsten en coaten.

De medewerkers van Carwashcentergent zijn zeer gedreven en staan altijd klaar om iedereen met een glimlach te ontvangen en het beste resultaat te behalen, zodat jij met een tevreden gevoel de garage verlaat. Onze carwashadviseur kan je ook adviseren over een passende behandeling voor jouw auto.

Door onze unieke ligging in het centrum van Gent kan je uw auto laten staan en de tijd dat wij aan jouw auto werken benutten om gezellig iets te gaan drinken op de Vrijdagmarkt of om te gaan winkelen in het mooie centrum van Gent.

Wat is cardetailing ?

Cardetailing betekent een grondige reiniging van uw voertuig met behulp van speciaal gereedschap. Cardetailing omvat het reinigen en reconditioneren van het interieur en exterieur van de auto door een ervaren expert.

Hoe ziet een complete behandeling door Autocentergent eruit?

 • We beginnen met het zorgvuldig reinigen van de auto met een goede veilige reiniger die op elk oppervlak gebruikt kan worden.
 • Daarna wassen we de auto met een wash en rinse systeem, tijdens het wassen worden ook de velgen gereinigd met een veilige reinigen en velgenmiddel. het velgenmiddel gebruiken we voor het verwijderen van hardnekkige remstofdeeltjes.
 • Als het wasproces is voltooid, behandelen wij de auto met klei. Door middel van klei worden de laatste hardnekkige vuildeeltjes verwijderd.
 • Vervolgens wordt de auto in meerdere stappen gepolijst met diverse machines. Door het polijsten van de auto worden oneffenheden in de lak verwijderd (lakdefecten, swirls, hologrammen, etc.).
 • Na het polijsten kan de auto worden voorzien van een glasscoating of een lakverzegeling.
 • Het aanbrengen van eenglasscoating biedt bescherming tot wel 5 jaar. Deze coatings kunnen op verschillende delen van de auto worden aangebracht, zoals de lak, kunststof delen, koplampen, ruiten en velgen.
 • Een lakverzegeling zorgt voor een hoogwaardige afdichting, die tot 9 maanden een optimale bescherming geeft.
 • Ook het interieur mag niet vergeten worden! De bekleding wordt grondig gereinigd en opgefrist. We hebben ook speciale coatings voor textiel en leder, zodat vuil nauwelijks de kans krijgt de bekleding binnen te dringen of aan te tasten.

Wat is een lakbehandeling of lakcorrectie ?

Onder lakcorrectie verstaan wij het daadwerkelijk corrigeren van het lakwerk tot de best mogelijke staat. Polijsten is vooral gericht op het verhogen van de glans. Er wordt geen echte lakcorrectie uitgevoerd (al lijkt dat wel zo, omdat soortgelijke machines worden gebruikt). Omdat er geen lakcorrectie wordt uitgevoerd, is het resultaat altijd tijdelijk en is de kwaliteit niet te vergelijken met een echte lakcorrectie. Polijsten maakt deel uit van het proces van het bijwerken van lakwerk.

Bij lakcorrectie wordt eigenlijk een heel dun laagje blanke lak verwijderd. Net genoeg om de onvolkomenheden in de lak op het gewenste niveau te brengen. In de regel geldt: hoe zwaarder de lak beschadigd is en/of hoe harder de lak, hoe grover het proces. Hierdoor ontstaan echter ook nieuwe, lichtere lakimperfecties. Daarom zijn er altijd één of meerdere, steeds lichtere, stappen om het lakwerk zo perfect mogelijk af te werken voor de best mogelijke glans en uitstraling. Het aantal stappen is afhankelijk van de conditie en hardheid van het lakwerk en het gewenste eindresultaat. Wij onderscheiden grofweg 4 grove stappen, in volgorde van zeer grof naar uiterst fijn.

Waarom polijsten?
Hoe mooi we de lak van een auto vinden, wordt vooral bepaald door hoe glanzend hij is. Dit wordt op zijn beurt bepaald door de hoek waaronder het licht op het oppervlak schijnt (de zon bijvoorbeeld) en onder dezelfde hoek naar onze ogen wordt weerkaatst. Als deze hoeken niet precies gelijk zijn, omdat (ultrafijne) krasjes, oxidatie, vervuiling, enz. de hoek ‘breken’, dan glanst de lak veel minder of helemaal niet.

Doordat het licht gebroken wordt, worden krassen en andere onvolkomenheden in de lak zichtbaar. (Ultra)fijne krasjes geven de lak een dof uiterlijk en veranderen de kleur. Zwart neigt bijvoorbeeld naar grijs, rood naar roze, enz. Hoe strakker de afwerking en hoe minder lakfouten, hoe beter het uiterlijk.

Lakbehandeling in de praktijk

In het algemeen hebben auto’s jonger dan 6 maanden wel lakdefecten, maar slechts geringe en alleen aan de oppervlakte. Eén stap polijsten is meestal voldoende. Auto’s ouder dan 6 maanden hebben over het algemeen ernstigere lakafwijkingen, waarvoor minimaal 2 polijststappen nodig zijn. Er zijn vier methodes van polijsten die wij hanteren bij Autocentergent:

 • 1-staps behandeling
  De lak wordt in één stap gepolijst. Alleen geschikt voor nieuwe, vrijwel ongeschonden lakken (auto’s jonger dan 6 maanden).
 • 2-staps behandeling
  De lak wordt in 2 stappen gepolijst. We verwijderen 80% – 90% van de swirls en 70% – 85% van de krassen.
 • 3-staps behandeling
  De lak wordt in 3 stappen gepolijst. We verwijderen 85% – 95% van de swirls en 80% – 95% van de krassen.
 • 4-staps behandeling
  De lak wordt in minimaal 4 stappen gepolijst. Wij gaan tot het uiterste voor het best mogelijke resultaat.

De conditie van het lakwerk (het niveau en het aantal lakimperfecties), de hardheid van het lakwerk en het gewenste eindresultaat zijn factoren die bepalen hoeveel polijstwerk nodig is om het lakwerk in een bijna perfecte conditie te brengen.

Vandaag uw wagen laten behandelen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar een snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, kunnen wij vandaag nog een luxe carwashbeurt inplannen voor uw wagen.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over een eigen wascabine en de nieuwste technieken om op professionele wijze uw wagen schoon te maken. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto schoonmaak FAQ

Hoe lang duurt een auto detailing service ?
De duur van de dienst varieert naargelang van de staat, het type en de grootte van het voertuig. Wij geven altijd een nauwkeurige schatting op de dag van de afspraak.

Voor een volledige autodetailing of een onderhoudsbeurt voor een auto die speciale aandacht nodig heeft, is minimaal 24 uur nodig en kan over zoveel dagen worden gespreid als nodig is.

U heeft de mogelijkheid om uw auto de dag voor de afspraak af te geven, voor meer gemak. Onze garage heeft een hoge graad van beveiliging, dag en nacht. Door deze regeling kunnen wij ook uiterlijk de volgende ochtend met de verwerking beginnen.

Gelieve ons echter steeds de dag voordien te verwittigen dat u uw auto naar onze garage wenst te brengen.
Wat is het verschil tussen polijsten en simoniseren ?
Simoniseren laat uw auto glanzen en geeft de kleur wat diepte. Het corrigeert echter geen defecten zoals microkrassen. Het verwijdert wel de dofheid en kleine imperfecties van het koetswerk.
Polijsten, daarentegen, is een volwaardige lakcorrectie. Afhankelijk van uw verwachtingen zijn er verschillende niveaus van correctie mogelijk. Het is een oplossing waarvan u lange termijn kan genieten en met zeer doeltreffende resultaten.
Is het nuttig om uw voertuig in de winter te laten poetsen ?
Je zou kunnen denken dat winter en regen onverenigbaar zijn met detaillering, maar het tegendeel is waar! Het is ook een goed moment om uw voertuig te beschermen tegen agressie van buitenaf. Regen bevat onzuiverheden die zich aan de verf kunnen hechten. Sneeuwzout kan zelfs de carrosserie beschadigen. Met een keramische behandeling of een PPF-folie wordt dit doeltreffend bestreden. De winter doorkomen zonder doeltreffende bescherming kan oxidatie, krassen, corrosie, enz. veroorzaken. Eenmaal in de zomer zal het voertuig beschadigd zijn en zal het langer duren om het te detailleren. Daarom is een autodetailing net zo nuttig in de winter, in combinatie met een eenvoudige regelmatige onderhoudsbeurt het hele jaar door.
Is autodetailing ook voor nieuwe auto's ?
Uiteraard! Het is een veelgemaakte fout te denken dat uw voertuig geen bescherming nodig heeft omdat het nieuw is. Het betekent niet dat het beschermd is tegen agressie van buitenaf, dat het geen microkrassen heeft en nog minder dat de lakafwerking perfect is. Ongeacht de grootte en het type van de auto, zal bescherming en/of speciale zorg altijd nuttig zijn.
Zijn automatische wasbeurten schadelijk voor de lak van mijn voertuig ?
Alle automatische autowasstraten kunnen schadelijk zijn voor de carrosserie. Ze zijn schurend en gebruiken chemicaliën. Deze chemicaliën tasten uw lak aan en de bewegingen die de machines maken kunnen het uiterlijk van het voertuig beschadigen. Wij raden u ten sterkste aan uw auto zelf te wassen of grondig te laten reinigen door een professionele schoonmaakdienst.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen