Onderhoud DSG

DSG & S Tronic Onderhoud

Onderhoud DSG versnellingsbak

Veel mensen denken dat een versnellingsbak geen onderhoud nodig heeft en dat de tandwielen gewoon blijven draaien tot de auto aan vervanging toe is. Maar dat is niet waar. Alles heeft onderhoud nodig, vooral onderdelen die met elkaar in contact komen. Dit geldt zeker voor sneldraaiende tandwielen.

Hoe goed de smerende werking van de versnellingsbakolie ook is, er zal altijd enige slijtage optreden en sommige olie zal na verloop van tijd zijn smerende werking enigszins verliezen.

Daarom wordt de versnellingsbakolie ook met bepaalde kilometerintervallen vervangen. Bij automatische versnellingsbakken worden de olie en filters meestal bij 60.000 km vervangen.

Verwaarloos het onderhoud van DSG nooit

Het regelmatig verversen van olie en filters behoort dan ook tot het normale onderhoud van een auto. De fabrikanten geven duidelijk aan wanneer dit moet gebeuren. Maar ook het controleren van de totale werking van een DSG versnellingsbak hoort hierbij.

Gespecialiseerde bedrijven zoals Autocentergent kunnen de werking van de versnellingsbak controleren. Het gaat hierbij vooral om de werking en aansturing van de versnellingsbak door de mechatronic. Dit is het centrale brein inclusief sensoren en schakelkleppen dat het eigenlijke schakelen voor zijn rekening neemt.

De mechatronic heeft speciale software die op maat geschreven is voor de versnellingsbak in kwestie. Onze specialisten kunnen deze software en alle relevante informatie uitlezen en een diagnose uitvoeren om te zien of alles nog naar behoren werkt. Soms heeft een chauffeur niet eens in de gaten dat het schakelen niet meer zo soepel en snel gaat als zou moeten, maar dat zal deze diagnose uitwijzen.

Het kan zijn dat er mechanisch iets mis is, maar ook dat de software en/of bepaalde instellingen niet helemaal goed zijn. Wij kunnen de software en de instellingen naar uw wens aanpassen, zodat alles weer soepel en snel werkt. Dit voorkomt vaak problemen in de toekomst.

Ook slijten de koppelingsplaten, wat naast een hoger brandstofverbruik ook allerlei problemen kan veroorzaken. Wij kunnen de werking van de dubbele koppeling controleren en uiteraard vervangen indien nodig.

Wat houdt DSG-onderhoud in en hoeveel kost het?

Inbegrepen in het DSG onderhoud:

 • DSG-versnellingsbak reinigen
 • Transmissie olie vervangen
 • Oliefilter vervangen
 • Algemene DSG inspectie

Onze DSG onderhoudstarieven zijn als volgt:

 • DSG Box olie verversen DQ250 Audi S-tronic + nieuw oliefilter + DSG Check diagnose: 179 EUR
 • Audi DSG S-tronic DL501 0B5 Olieverversing box + nieuw oliefilter + DSG Check diagnose: 215 EUR
 • Audi A6 DSG S-tronic 0CK Versnellingsbakolie verversen + DSG Check diagnose: 215 EUR
 • A3 E-tron DSG S-tronic 0DD Versnellingsbakolie verversen + DSG Check diagnose: 215 EUR

Vandaag uw DSG & S Tronic onderhoud uitvoeren

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vandaag nog kan genieten van onze complete DSG & S Tronic Service.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw DSG & S Tronic service uit te voeren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

DSG & S Tronic FAQ

Wat is een DSG versnellingsbak ?
DSG staat voor Direct Shift Gearbox. Het is een type automatische versnellingsbak waarbij schakelen en koppelen worden gecombineerd. Een normale automatische versnellingsbak schakelt met behulp van één koppeling naar een andere versnelling. Maar een DSG heeft er twee.
Waarom DSG onderhoud ?
Alles heeft onderhoud nodig, vooral onderdelen die met elkaar in contact komen. Dit geldt zeker voor sneldraaiende tandwielen. Hoe goed de smerende werking van de versnellingsbakolie ook is, er zal altijd enige slijtage optreden en sommige olie zal na verloop van tijd zijn smerende werking enigszins verliezen.
Voordelen van een DSG versnellingsbak
De hogere versnellingen in deze DSG's helpen om het brandstofverbruik tijdens het rijden laag te houden, omdat de motor minder toeren maakt in een versnelling. Het betekent ook dat de auto sneller kan accelereren, omdat de motor dankzij de kortere versnellingen doeltreffender kan worden gebruikt.
Wat als ik geen DSG onderhoud laat doen ?
De DSG is niet onderhoudsvrij. Het eigen smeersysteem met oliepomp en oliefilter is voorzien van speciale transmissieolie, ook wel versnellingsbakolie genoemd. Om de 60.000 km moet de gewone 6-traps DSG (type 02E) worden onderhouden, waarbij de versnellingsbakolie en het oliefilter moeten worden vervangen.
Is DSG onderhoud duur ?
Inbegrepen in het DSG onderhoud:

 • DSG-versnellingsbak reinigen
 • Transmissie olie vervangen
 • Oliefilter vervangen
 • Algemene DSG inspectie

  Onze DSG onderhoudstarieven zijn als volgt:

 • DSG Box olie verversen DQ250 Audi S-tronic + nieuw oliefilter + DSG Check diagnose: 179 EUR
 • Audi DSG S-tronic DL501 0B5 Olieverversing box + nieuw oliefilter + DSG Check diagnose: 215 EUR
 • Audi A6 DSG S-tronic 0CK Versnellingsbakolie verversen + DSG Check diagnose: 215 EUR
 • A3 E-tron DSG S-tronic 0DD Versnellingsbakolie verversen + DSG Check diagnose: 215 EUR
 • auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen