Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Een check-up voor je auto

Klein Onderhoud

Wat is een klein onderhoud auto ?

Een kleine onderhoudsbeurt is een check-up voor uw auto.

Een kleine onderhoudsbeurt kunt u het beste om de 15.000 of 20.000 km of één keer per jaar laten uitvoeren. Alles hangt af van het type auto dat u rijdt en vooral hoe lang hij al in gebruik is.

Het ligt voor de hand dat u een oudere auto vaker moet laten nakijken. Niemand zit graag vast langs de kant van de weg in een file. Als wij bij Autocentergent een kleine onderhoudsbeurt uitvoeren, zullen we de motorolie en het oliefilter vervangen. Olie vermindert de wrijving – en dus de slijtage – van uw auto-onderdelen. Het zorgt ervoor dat ze sneller afkoelen en beschermt de motor ook tegen corrosie. Daarnaast zullen wij uw wagen op een 25-tal aspecten. Zo controleren wij onder andere de remmen, de koplampen en de accu.

Wat kost een klein onderhoud auto ?

Wat kost een kleine onderhoudsbeurt voor uw auto? Dat hangt af van de staat en de leeftijd van de auto. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op een goede werking en worden ook de wielen nagekeken.

De kosten van een auto-onderhoudsbeurt bij Autocentergent kunnen variëren, afhankelijk van het merk en de staat van de auto. Toch geven we graag een richtprijs die in de praktijk meestal gehanteerd wordt:

Klein onderhoud Personenwagen

110
Vanaf / Per beurt

Inbegrepen in klein onderhoud

  • Vervangen motorolie
  • Vervangen oliefilter
  • Technisch nazicht op 25+ controlepunten
  • Staat van de banden en uitlijning
  • Electronische diagnose
Een afspraak inplannen

Klein onderhoud Volumewagen

150
Vanaf / Per beurt

Inbegrepen in klein onderhoud

  • Vervangen motorolie
  • Vervangen oliefilter
  • Technisch nazicht op 25+ controlepunten
  • Staat van de banden en uitlijning
  • Electronische diagnose
Een afspraak inplannen

Wat is het verschil met een groot onderhoud auto ?

Een grote onderhoudsbeurt vereist de vervanging van bepaalde onderdelen. Over het algemeen laat u een grote onderhoudsbeurt uitvoeren telkens uw auto 30.000 of 40.000 km heeft afgelegd of één keer om de twee jaar meer op de teller.

Bij Autocentergent voert wij natuurlijk eerst de controles uit die bij een kleine onderhoudsbeurt horen. Op dat moment moeten sommige onderdelen worden vervangen, zoals het luchtfilter en het pollenfilter. Het laatste zorgt voor frisse lucht in de auto.

Als u een benzineauto rijdt, zullen wij ook de bougies vervangen. Tot slot zullen onze monteurs de uitlaat, banden en schokdempers controleren. Deze moeten in goede staat zijn, niet alleen voor de wegligging, maar ook om ervoor te zorgen dat uw auto onder alle omstandigheden goed remt.

Daarom is het erg belangrijk om de remvloeistof te vervangen tijdens een grote onderhoudsbeurt.

Hoe lang duurt een kleine onderhoudsbeurt ?

Bij een kleine onderhoudsbeurt auto worden naast het vervangen van de motorolie en de oliefilter, ook 25 facetten nagekeken. Op afspraak, duurt dit gemiddeld zo’n zestig minuten.

Altijd veilig de weg op

Als u niet regelmatig klein en groot onderhoud laat uitvoeren, brengt u uzelf en andere weggebruikers in gevaar. Zorg ervoor dat al het onderhoud op tijd wordt uitgevoerd door ervaren monteurs. Autocentergent is gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel het kleine als grote onderhoud van alle automerken. Bespaar tot 40% op de factuur voor het onderhoud in vergelijking met de vaste merkdealers.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste diagnose- technieken waardoor onze monteurs uw klein en groot auto onderhoud deskundig kunnen uitvoeren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak dan een afspraak en laat door ons het onderhoud van uw wagen uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto onderhoud FAQ

Waarom is een auto onderhoud belangrijk ?
Door uw auto op tijd te laten onderhouden, kunt u pech, onveilige situaties en dure reparaties voorkomen. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? De ervaren monteurs van Autocentergent voeren onderhoud uit aan alle merken auto's. Dus welk merk u ook rijdt, u kunt uw auto altijd naar Autocentergent brengen.
Hoe lang duurt een klein auto onderhoud ?
Bij een kleine auto-onderhoudsbeurt worden gemiddeld 25 aspecten gecontroleerd. Dit duurt gemiddeld zo'n dertig tot zestig minuten.
Hoe lang duurt een groot auto onderhoud ?
Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt de hele auto nagekeken. Dit duurt meestal een halve dag. Brengt u uw auto 's ochtends bij Autocentergent langs voor een complete auto servicebeurt? In de meeste gevallen kunt u de auto aan het eind van de dag ophalen.
Wat kost een auto onderhoud in het algemeen?
Dat hangt af van de staat van de auto en of u voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. De prijs wordt ook beïnvloed door het type auto: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast worden zaken als de (piepende) remmen en leidingen gecontroleerd op goede werking en worden ook de wielen nagekeken.
Wanneer moet ik een auto onderhoud laten uitvoeren ?
Een klein onderhoud is meestal nodig om de 15.000 km – 20.000 km. Een groot onderhoud is meestal nodig om de 2 jaar of iedere 30.000 km.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?