Schadeherstel - Carrosserie

Auto polijsten

Een goed moment om uw auto te laten polijsten

Krassen in de lak van uw auto, die niet te diep in de lak zitten, kunnen door Autocentergent worden gerepareerd door de lak te polijsten. Krassen die u niet met uw vingernagel kunt voelen, maar die wel met het blote oog te zien zijn. Denk hierbij aan krassen veroorzaakt door automatische wasstraten, door takken uit de bomen of door een tik van een kinderfietsje. U kunt uw auto ook laten polijsten wanneer de lak er dof begint uit te zien. Autocentergent is gespecialiseerd in het polijsten van auto’s, zodat uw auto er na afloop weer als nieuw uitziet.

Heeft de auto diepere krassen die u wilt laten verwijderen, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de diepte van de kras en de plaats van de kras. Het is verstandig om niet te lang te wachten met het polijsten van de auto. Na de behandeling is de lak beter beschermd, ziet de auto er een stuk strakker uit en kunt u weer trots zijn op uw auto.

Daarnaast kunt u de auto altijd voor meer geld verkopen als deze goed gepolijst is. 

Onze aanpak

Met veel passie en uiterste precisie voorziet Autocentergent uw auto van een polijstbehandeling. De procedure die wij hanteren voor het polijsten van een auto is als volgt:

1. Met behulp van uitsluitend hoogwaardige professionele reinigingsmiddelen, beginnen wij met het grondig wassen van de auto. Dit is nodig om al het vuil te verwijderen en op een schone basis verder te gaan.

2. Na het grondig wassen, wordt de lak van de auto behandeld met klei. Met een blok klei wordt al het hardnekkige vuil dat na het wassen is achtergebleven verwijderd. Ook vuil dat de lak op den duur kan aantasten wordt verwijderd. Denk hierbij aan insecten, boomhars en teer.

3. Na de kleibehandeling van uw auto, kunnen we beginnen met het polijsten van de lak. Dit gebeurt in drie stappen: grof, medium en fijn. Met de grove polijstbeurt worden de diepe krassen behandeld, met de middelste stap wordt de lak van uw auto weer in zijn oorspronkelijke glans teruggebracht en met de laatste, fijne stap worden de kleine ronde waskrasjes, ook wel swirls genoemd, verwijderd.

Kom langs bij Autocentergent om uw wagen deskundig te laten polijsten.

Wat zijn de kosten voor het polijsten van uw wagen ?

Voor het polijsten van uw auto gelden andere tarieven. Bij Autocentergent kijken we naar elke auto anders. Een auto die pas 1 jaar oud is en nauwelijks gebruikt zal er beter uitzien dan een auto die 5 jaar oud is en veel gebruikt. Daarom zien wij polijsten als maatwerk, de prijzen zijn vanaf 150 EUR. Dit betekent dat de auto één laag gepolijst wordt. Hiermee worden lichte oppervlakkige krassen verwijderd. Heeft uw auto meer en diepere krassen dan zullen wij uw auto meerdere malen moeten polijsten. Wilt u uw auto laten polijsten neem dan contact op met Autocentergent om de details te bespreken.

Vandaag uw auto laten polijsten

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle service te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw stralend glanzende gepolijste wagen.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw wagen te polijsten. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Auto polijsten FAQ

Wat is polijsten ?
Bij het polijsten van een auto is het mogelijk om kleine krasjes en doffe plekken te verwijderen. In wezen verwijder je een heel dun laagje lak, zodat er weer een mooie, frisse laag tevoorschijn komt.
Hoe gaat polijsten in de praktijk ?
 • Stap 1: Auto wassen: Uiteraard moet de auto grondig gewassen worden met een krachtige autoshampoo.
 • Stap 2: Kleien van de lak: Nadat de auto gewassen en gedroogd is, begint u met het kleien van de lak. Hoe gek het ook klinkt, de lak bevat nog steeds verontreinigingen die u er tijdens het wassen met een autoshampoo niet afkrijgt.
 • Stap 3: Polijsten van de lak: Nadat de auto volledig is gereinigd met klei, kan het echte werk beginnen! Het mechanisch polijsten van autolak wordt gedaan met een polijstmachine, polijstschijven en polijstmiddelen.
 • Stap 4: Autolak beschermen met een goede wax: nu u de lak van de auto volledig heeft gepolijst, ziet deze er weer als nieuw uit.
 • Stap 5: De autolak is weer als nieuw De lak van de auto is nu perfect van A tot Z gepolijst in de juiste stappen.
 • Is polijsten belangrijk ?
  Kleine krasjes op de lak van uw auto zijn bijna onvermijdelijk. Misschien stoot een sleutelbos tegen de deur of raakt u vanaf de zijkant een struik, waardoor de lak licht beschadigd raakt. Polijsten is de oplossing, speciaal voor dit soort oppervlakkige beschadigingen. Uitstel van het polijsten zal op den duur resulteren in een doffe autolak met veel microkrasjes en swirls, waardoor de mooie uitstraling van een glanzende laklaag volledig zal verdwijnen.
  Hoe vaak een auto laten polijsten ?
  Ons advies is om uw auto 4 keer per jaar licht mechanisch te laten poetsen om niet alleen het vuil in de lak van de auto te verwijderen, maar ook de swirls die, zoals gezegd, ontstaan bij het wassen van de auto. Het is ook verstandig om zo nu en dan de lak van de auto te controleren/voelen. Als langdurig polijsten wordt uitgesteld, zal een lichte machinale polijstbeurt niet voldoende zijn, in welk geval meerdere polijststappen zullen moeten worden gevolgd om weer een schitterende laklaag te krijgen.
  Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen