Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Lampje defect ?

Autolampen vervangen

Autolampen vervangen bij Autocentergent

Een kapot lampje in je auto? Heel vervelend. Maar ook voor nieuwe autolampen bent u bij Autocentergent aan het juiste adres. In onze vestiging hebben wij steeds autolampen op voorraad, waardoor we de snelste service uit te streek garanderen. Kom met of zonder afspraak langs voor een lamp die geschikt is voor uw type auto. Onze ervaren monteurs helpen jou graag verder!

Het belang van goed werkende autolampen

Goede verlichting zorgt voor een beter zicht en een snellere reactietijd. Het kiezen van de juiste en goede autoverlichting helpt ongelukken te voorkomen en zorgt voor een ontspannen autorit.

Een tip van Autocentergent: controleer uw autoverlichting eens per maand.

 • Veiligheid:
  Goed werkende verlichting is belangrijk voor uw zichtbaarheid en veiligheid op de weg. Alleen goed werkende verlichting geeft u het broodnodige zicht op de weg.
 • Als uw portemonnee belangrijk voor u is:
  Als uw lichten niet werken, kan de politie u aan de kant van de weg zetten. U krijgt dan de kans om de autolamp ter plekke te vervangen. Heeft u geen licht bij u? Dan kun je een boete krijgen van €90 tot €150. Zorg er dus voor dat je altijd een setje reservelampjes bij je hebt.
 • Door de technische autokeuring komen:
  Autoverlichting die niet goed werkt is een afkeurpunt voor de technische autokeuring. Controleer dus voordat je je auto laat keuren of de koplampen, knipperlichten, achterlichten, remlichten en nummerplaatverlichting werken.


Kom langs bij Autocentergent om de correcte werking van uw autolampen uit te laten testen
.

Heeft uw auto doffe koplampen?

Wanneer uw auto doffe koplampen heeft en de auto moet naar de technische keuring, is dit een van de redenen waarom de auto afgekeurd kan worden. Het is daarom belangrijk dat de koplampen helder zijn en niet dof. Het is niet alleen belangrijk om door de technische keuring te komen, maar vooral ook voor de veiligheid van u en uw medeweggebruikers. Wanneer de koplampen dof en niet helder zijn, is het licht dat door de koplampen komt veel minder helder. Daardoor ziet u misschien minder als u in het donker rijdt, maar ook andere weggebruikers kunnen minder zien. Het is extra belangrijk dat u goed zichtbaar bent in het donker.

Autocentergent kan uw koplampen polijsten en ze weer glanzend en helder maken. Wij zijn gespecialiseerd in het polijsten van koplampen en zorgen ervoor dat uw koplampen er weer als nieuw uitzien!

Vandaag uw koplampen laten polieren of nieuwe autolampen laten plaatsen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw als nieuw gepolijste koplampen of uw nieuwe autolampen gemonteerd.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw autolampen te vervangen en uw koplampen te polieren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Autolampen FAQ

Kan ik zelf mijn koplampen vervangen ?
Tips om zelf een gloeilamp te vervangen:
 • Koplamp vervangen? De gloeilamp heeft een standaard maat, bijvoorbeeld H1, H4 of H7. In het instructieboekje van uw auto staat welke gloeilamp bij uw auto hoort.
 • Een koplamp kan maar op één manier gemonteerd worden. Dus nogmaals, het instructieboekje is uw redding.
 • Kijk in het instructieboekje voor specifieke wisseltips en de exacte plaats van de te vervangen gloeilamp. De ruimte om de gloeilamp te vervangen is vaak klein.
 • Een lamp moet correct geplaatst worden om niemand te verblinden. Voer daarom altijd een controle uit na het plaatsen.
 • Komt u er niet uit? Kom dan langs bij Autocentergent, wij helpen u graag!
 • Wat is koplampen polijsten / polieren ?
  Het polijsten van de koplampen betekent dat wanneer de koplampen van de auto dof zijn geworden, ze weer helder worden gemaakt. Zo kan er weer voldoende licht door de koplampen schijnen en is het zicht weer goed. Dit zorgt niet alleen voor een betere veiligheid voor uzelf en de andere weggebruikers, maar ook voor een aantrekkelijker uiterlijk van de auto.

  Met name door de veranderende weersomstandigheden in België zien we steeds vaker doffe koplampen. Dit komt niet alleen door de weersomstandigheden, maar ook door de samenstelling van de koplampen. Deze zijn gemaakt van doorzichtig kunststof met een coating, terwijl ze voorheen van glas waren.
  Kan ik zelf mijn koplampen polijsten ?
  U kunt de koplampen natuurlijk zelf polijsten, maar het is vaak efficiënter om dit te laten doen door een expert. Zo weet u zeker dat de lampen echt schoon en helder worden en hoeft u niet alle materialen aan te schaffen die nodig zijn om de koplampen goed te polijsten. Na de behandeling zijn de doffe of verweerde koplampen weer als nieuw! Bij Autocentergent kennen we de ins en outs van het polijsten en helpen we u graag om uw koplampen weer te laten stralen.
  Tips bij het vervangen van uw autolampen
 • Er zijn 4 soorten lampen, namelijk: gewone, halogeen, LED en xenon lampen. Deze laatste 2 kunt u niet zelf vervangen.
 • Vervang de lampen alleen als uw auto een tijdje stil heeft gestaan. Anders kunnen ze gloeiend heet zijn.
 • Pak een halogeenlamp vast bij de lampvoet en niet bij het glas. Vette vingers kunnen inbranden en een zwarte film op het glas veroorzaken. Dit vermindert de lichtopbrengst en verkort de levensduur van de lamp. Andere lampen moeten soms bij het glas worden vastgepakt om te kunnen worden geïnstalleerd. Gebruik in dat geval een doek.
 • Het is beter geen xenonlampen te monteren in een koplamp die er niet voor gemaakt is. Deze lampen passen niet in de reflector. Resultaat: verblindend effect.
 • Kan ik een vervangwagen krijgen ?
  Autocentergent werkt nauw samen met Gentse autoverhuurmaatschappijen, waardoor wij zeer voordelig een vervangwagen kunnen aanbieden. U betaald dezelfde prijs, maar zonder de administratie en verplaatsingen die erbij komen kijken.
  auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
  Diagnose,
  Onderhoud & Herstellingen
  Contact opnemen

  Alle automerken

  Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
  Bel nu voor al je vragen?