Banden wisselen

Zomerbanden

Waarom zomerbanden wisselen ?

Met versleten zomerbanden is er een verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Het is daarom een goed idee om in de zomer met zomerbanden te rijden. Op onverwachte en lastige momenten, zoals bij een noodstop of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten zomerbanden veel minder grip. Vooral op nat en glad wegdek kan dit gevaarlijk zijn. Bij Autocentergent kunt u er zeker van zijn dat uw zomerbanden goed worden vervangen.

Hoe controleer ik of mijn zomerbanden aan vervanging toe zijn ?

U kunt zien wanneer uw zomerbanden aan vervanging toe zijn aan de slijtage-indicatoren in de hoofdgroeven van het loopvlak. Slijtage-indicatoren zijn de kleine verhogingen in de loopvlakgroeven. Wanneer de dikte van het rubber gelijk is aan deze toename (wettelijke grens van 1,6 mm) moeten de zomerbanden worden vervangen. Doet u dit niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de technische keuring en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar. Om in alle weersomstandigheden aan de veilige kant te zijn, raden wij u aan uw zomerbanden te laten wisselen als de profieldiepte ongeveer 3,5 mm is. Het is dan belangrijk om de winterbanden vóór de winter te wisselen. Met vierseizoenenbanden kunt u in beide seizoenen veilig met uw auto rijden.

Vandaag uw zomerbanden laten wisselen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, is de kans groot dat u vanavond nog naar huis rijdt met uw nieuwe zomerbanden.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om deskundig nieuwe zomerbanden te monteren. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Banden FAQ

Waarom autobanden vervangen ?
Waarom is het vervangen van banden zo belangrijk? Versleten banden verhogen het risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.
Kan ik autobanden kopen bij Autocentergent ?
Bij Autocentergent hebben we een ruim assortiment banden, er is altijd wel een autoband die past bij uw auto, rijstijl en budget.
Wat kosten nieuwe autobanden ?
De prijzen van autobanden lopen sterk uiteen. Dit heeft onder meer te maken met het type band, de maat en het merk.
Hoe lang duurt een bandenwissel bij Autocentergent ?
en bandenwissel bij Autocentergent kost niet veel tijd, inclusief balanceren. Gemiddeld duurt een bandenwissel (4 banden) 1 tot 2 uur.
Wat is de juiste bandenspanning ?
In het instructieboekje van uw auto vindt u de juiste bandenspanning. Deze wordt aangegeven in bar, bijvoorbeeld 2,0 bar. Vaak staat er ook bij hoe hoog de bandenspanning moet zijn als de auto zwaar beladen is, bijvoorbeeld 2,2 bar.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen