Loading

Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Tel: 09 274 06 09, Mob: 0487 54 58 42

info@autocentergent.com

Ma - Zat : 9:00 – 18:30

Ma - Zat : 9:00 – 18:30
Maak een afspraak 0487 54 58 42
Tolhuislaan 35, 9000 Gent

Wij vervangen

Uw Ruitenwissers

Goed werkende ruitenwissers

Hoe vervelend is het wanneer het zicht tijdens het autorijden beperkt is en u niet gerust kunt zijn tot het zicht hersteld is? Het weer is meestal de oorzaak van het beperkte zicht op de weg en een flinke dosis extra voorzichtigheid is zeker geboden. Het is natuurlijk de voorruit zelf die schoon moet zijn om niet nog meer problemen te veroorzaken. Gelukkig kan deze dankzij de ruitenwissers schoongemaakt worden en een setje nieuwe ruitenwissers kan vaak letterlijk (het zicht) opfleuren. Het rubber van zo’n ruitenwisser moet altijd soepel zijn, niet uitgedroogd, om met zijn golvende beweging vuil en water van de ruit te kunnen vegen.

Uitgedroogde ruitenwissers

Het begint vaak met een streep op de voorruit bij het vegen, en breidt zich dan geleidelijk uit. In het begin kunt u ondanks de strepen de weg nog zien, maar dit wordt geleidelijk erger naarmate er meer strepen verschijnen. De strepen worden veroorzaakt door oneffenheden op de ruitenwissers als gevolg van het uitdrogen van het rubberen gedeelte, dat langzaam begint af te brokkelen. Dit betekent dat het water niet volledig van de voorruit kan worden verwijderd en blijft liggen op de plaatsen waar het rubber geen contact meer maakt met de voorruit.

Een ander kenmerk van ruitenwissers die aan vervanging toe zijn, is een irritant geluid wanneer de ruitenwissers in werking zijn. Het rubber is hard geworden en maakt daardoor (extra) lawaai als het over de voorruit beweegt. Hard geworden rubbers kunnen ook schade aan de voorruit veroorzaken, omdat vuildeeltjes door het stugge oppervlak worden vastgehouden en de ruitenwissers voortdurend in één richting bewegen. Dit veroorzaakt op lange termijn krassen op de voorruit en is een belangrijke oorzaak van ongemak, vooral ‘s avonds. Het licht van tegemoetkomend verkeer wordt in dergelijke krassen onder verschillende hoeken weerkaatst en deze lichtbreking betekent dat de bestuurder gemakkelijk kan worden verblind.

Kom langs bij Autocentergent om snel uw ruitenwissers te laten vervangen.

Belang van goede ruitenwissers

Als het regent: Uw zicht kan behoorlijk beperkt zijn als het regent of sneeuwt. Alleen goed werkende ruitenwissers krijgen uw “vuile” voorruit snel weer schoon.

In de zon: Je zou het misschien niet denken, maar ook bij droog weer is het belangrijk dat je ruitenwissers goed werken. Samen met de ruitensproeiervloeistof houden ze uw voorruit vrij van vliegen en vuil.

Technische controle: Behalve dat ze u een aanzienlijk beter zicht geven, helpen goed werkende ruitenwissers uw auto ook om door de technische keuring te komen. Niet goed werkende ruitenwissers zijn een afkeur bij deze keuring. Dit geldt alleen voor de ruitenwissers op uw voorruit.

Laat vandaag nog uw ruitenwissers vervangen

Of het nu gaat om uw personenauto of een bedrijfswagen. Tegenwoordig kan niemand meer lang zonder zijn auto. Bij Autocentergent doen we wat nodig is om aan de vraag naar snelle reparaties en vervangingen te voldoen. Als u voor 11 uur een afspraak maakt, rijd u binnen het uur al weer de baan op met uw nieuwe ruitenwissers.

Eerlijke en budgetvriendelijke prijzen

Autocentergent beschikt over de nieuwste technieken om uw ruitenwissers te vervangen. En dat alles voor een prettig uurtarief. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, en niet te duur!

Maak een afspraak en laat ons het onderhoud van uw auto uitvoeren.

10
Jaar
Ervaring
2700
Auto's
Hersteld
12
Maanden
Garantie
100%
Tevreden
Klanten
Beoordelingen van klanten

Geweldige service, een zeer vriendelijk team dat altijd probeert oplossingen te vinden. De beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad ze ten zeerste aan.

– Silke van Giel, Oostakker
Beoordelingen van klanten

Ik zou Autocenter Gent aan iedereen aanraden zonder twijfel! Zeer professioneel en betrouwbaar. De beste klantenservice en redelijke prijzen. Mijn go to auto shop van nu af aan!!!

– David Reynders, Gent
Beoordelingen van klanten

Wij komen al ongeveer 2 jaar bij Autocentergent en zijn altijd goed geholpen tegen eerlijke prijzen. Duurt nooit lang en zeer vriendelijke monteurs die altijd extra uitleg geven. Toppie!

– Inge Nijhuis, Sint-Amandsberg
/1

Ruitenwissers FAQ

Hoe herken je versleten ruitenwissers?
Wanneer uw ruitenwissers overmatig lawaai maken of strepen produceren, kan het tijd zijn om de wisserbladen te vervangen. Schoonmaken kan ook helpen.
Hoe lang gebruik je ruitenwissers?
Met het wisselvallige weer en de laagstaande zon in deze tijd van het jaar, kunnen goede ruitenwissers het verschil maken tussen goed of slecht zicht. De meeste fabrikanten raden aan deze onderdelen om de 12 tot 15 maanden te vervangen.
Wat kosten nieuwe ruitenwissers?
Het vervangen van de ruitenwissers is een vrij gebruikelijke gebeurtenis tijdens een onderhoudsbeurt. Maar het vervangen is een klusje dat u gemakkelijk zelf kunt doen. Voor een gemiddelde auto betaalt u tussen de € 25 en € 40 voor een set ruitenwissers van een gerenommeerd merk. Laat u de ruitenwissers vervangen door een expert als Autocentergent, dan betaalt u ook een montagetoeslag.
Wat is het nut van spoiler op ruitenwisser?
Een spoiler op de ruitenwissers zorgt ervoor dat de wisser op de ruit wordt gedrukt. Dit alles zorgt ervoor dat de ruitenwisser zeer goed op de voorruit past en daardoor het water en vuil kan afvoeren.
Tip: Ruitenwissers omhoog laten bij vriestemperatuur
Het lijkt misschien gek, maar om te voorkomen dat uw ruitenwissers aan de ruiten vastvriezen, is het een goed idee om ze omhoog te zetten als u uw auto parkeert bij temperaturen onder het vriespunt. Zorg er ook voor dat uw ruiten ontvet en schoon zijn. Op die manier beslaan ze minder snel.
auto onderhoud gent autocentergent reparatie carrosserie
Diagnose,
Onderhoud & Herstellingen
Contact opnemen

Alle automerken

Wij onderhouden en herstellen alle automerken en modellen
Bel nu voor al je vragen?