HET ONDERHOUD VAN UW AUTO BIJ AUTOCENTERGENT

auto elektrische storing diagnose gent

HET ONDERHOUD VAN UW AUTO BIJ AUTOCENTERGENT

Een juiste en op tijd uitgevoerde onderhoud van een wagen is essentieel om zich veilig in het verkeer te kunnen begeven. Hoe weet u nu wanneer het ideale of aangebroken moment is voor een onderhoud? Na hoeveel kilometer en met welke regelmaat? En brengt u uw auto dan best binnen voor een ‘groot’ of ‘klein’ onderhoud? Wij beantwoorden al uw vragen stop voor stap! Bij autocentergent kan je dagelijks terecht voor meer technische informatie dit kan je zowel telefonisch als per email.

Wanneer is het tijd om het onderhoud van uw auto laten uitvoeren?

Uw auto moet op stipte tijdstippen een onderhoud krijgen, niet enkel om motorschade te voorkomen maar ook om de veiligheid in het verkeer te garanderen. Het is niet vanzelfsprekend om te weten wanneer u dat onderhoud precies moet laten uitvoeren. Na hoeveel kilometer of tijd moet het onderhoud gebeuren? En hoe veel keer per jaar? Is een klein onderhoud of is een groot onderhoud nodig? Op al deze vraagtekens gaan wij proberen een antwoord te schetsen.

Hoe vaak moet uw auto een onderhoud ondergaan?

Over het algemeen is het noodzakelijk om eenmalig per jaar een onderhoud te laten uitvoeren. Er spelen echter ook nog andere zaken mee, zoals het model en de modeljaar van de auto en het aantal afgelegde kilometers dat hij op de teller heeft staan. Gebruikelijk is het aangewezen om uw auto elke 15.000 km of elk jaar een klein onderhoud te laten uitvoeren. Een groot onderhoud gebeurt over het algemeen elke 30.000 km of om de twee jaar.

Het grote onderhoud of klein onderhouds service?

Je hebt een keuze uit verschillende soorten onderhoud: het ‘klein service onderhoudsbeurt ’ en het ‘groot service onderhoud’. Wat zijn nu de grote verschillen tussen beide onderhoudsbeurten?

Het klein onderhoud

Het klein onderhoud bestaat over het algemeen uit:

 • Olieverversing van de motorblok
 • Nazicht van de vloeistoffen en vullen (niveau van de olie en de koelvloeistof)
 • Nazicht van de remmen
 • Nazicht van de verlichting
 • Nazicht van de toestand van de batterij
 • Nazicht van de ruitenwissers
 • Vervanging van de oliefilter

groot onderhoud

Bij een grote onderhoud service beurt worden alle punten van een klein onderhoud standaard uitgevoerd, met daarnaast nog de volgende vervangingen:

 • Vervangen van de luchtfilter compartiment
 • Vervangen van de aircofilter
 • Vervangen van de ontsteking bougies (enkel voor benzinewagens)
 • Controle van de uitlaatpot
 • Controle van de schokdempers en de banden

Het onderhoudshistorie

Bij elke wagen hoort een onderhoudsboekje. De fabrikant levert het bij de verkoop van het voertuig. Het onderhoudsboekje moet de klant tijdens de hele levensduur verplicht de opgelegde naschriften opvolgen , ook als de het voertuig van eigenaar verandert. Het onderhoudsboekje is een nuttig en belangrijk document. Het is belangerijk om het op te bergen in het handschoenkastje op te bergen. Alle herstellingen of onderhoudsbeurten moeten erin worden genoteerd. Het onderhoudshistorie geeft een handig overzicht van de diverse controles die uw auto gekregen heeft. Op basis van het onderhoudshistorie kunt u ook bepalen wanneer uw wagen een volgend onderhoud moet krijgen. Vergeet niet om het bij elk onderhoud voor te leggen aan uw garage hersteller. Hij/zij zal er de uitgevoerde werken en datum, de kilometerstand en de uitgevoerde herstellingen in noteren en er een stempel aan toevoegen.

Wat u moet weten over het onderhoud van je auto

Een splinter nieuwe auto of een oude tweedehands wagen, u moet in alle gevallen op tijd een onderhoud laten uitvoeren. Er zijn 2 soorten onderhoud: het klein onderhoud gebeurt zoals vermeld in het onderhoudsboekje elke jaar (of om de 15.000 km), terwijl u het groot onderhoud liefst om de twee jaar (of 30.000 km) plant. Als u die nazichten door ervaren techniekers laat uitvoeren, voorkomt u problemen aan je auto en vermijdt u ongevallen. Om te weten op welke moment u het onderhoud op de agenda moet plaatsen, raadpleegt u het best uw onderhoudsboekje. Dat belangrijke boekje verzamelt alle technische service informatie over uw auto en elk herstelling of onderhoudsbeurt moet erin opgenomen worden.

Autocenter Gent

Comment (1)

hm_cars@hotmail.com Reply
28 January 2022

Dankjewel voor de goede service en informatie!
Heel warm ontvangen, eerlijk advies en snelle service!

Aanrader!

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.